06 16 Fangart1 webEl Festival de Ceràmica del Vendrell se celebrarà el 17 i 18 de juny.

Aquest proper cap de setmana, a la platja de Sant Salvador, se celebrarà el festival de ceràmica FangArt, un nou certamen, que pretén ser un aparador de la creació artística en l’especialitat de ceràmica i un punt de trobada per a ceramistes.

 

FangArt està plantejat com un festival anual, que se celebrarà cada mes de juny, i es portarà a terme al barri marítim de Sant Salvador, un espai que s’ha escollit per comptar amb la presència d’equipaments importants com l’Auditori Pau Casals o la Vil·la Casals; perquè rep nombrosos visitants durant els caps de setmana i, alhora, per la voluntat de l’Ajuntament de descentralitzar l’oferta cultural, apropant-la a altres zones del municipi. Aquesta primera edició del FangArt serà el 17 i 18 de juny de 2017, d’11 h a 20 h, i comptarà amb setze ceramistes, demostracions, espectacles i tallers per a un públic de totes les edats.

Cada any s’escollirà un tema i, enguany, serà el raku, una tècnica que té els seus inicis en l’elaboració de ceràmica utilitària oriental. Per a aquesta edició, s’ha convidat Brigitte Long, ceramista especialitzada en aquesta tècnica. La seva obra es podrà conèixer a través d’una exposició al Museu Pau Casals, que es podrà visitar d’11 h a 20 h. El diumenge, a les 10 h, aquesta mateixa artista farà un Workshop entorn del raku destinat a ceramistes professionals. I el grup Ignició presentarà per primera vegada un espectacle de raku de grans dimensions. Al llarg del dissabte elaboraran un far amb fang que culminarà a les 20 h amb una gran encesa, de la qual el diumenge es podrà veure el resultat.

D’altra banda, el diumenge, a les 21 h, als jardins del Museu Pau Casals s’hi farà també un concert amb instruments de terrissa, a càrrec de la Banda de Música de Sant Llorenç de La Galera. Els instruments que faran servir estan realitzats a mà pel mestre terrisser Joan Cortiella.

A més, durant el cap de setmana hi ha programades moltes activitats on l’element principal és la ceràmica. Algunes d’aquestes activitats les fan els mateixos ceramistes que exposen les seves obres a la Fira Mercat. Al web municipal es pot consultar el programa d’actes: http://elvendrell.net/images/stories/PROGRAMA_FANG_ART.pdf



©2019 Ajuntament del Vendrell