06 14 expo acte escola adults01 webAvui al matí, al Centre cívic L'Estació, ha tingut lloc la inauguració d'una exposició i una xerradadel projecte d'aprenentatge-servei “Explica’m la història àvia. Guerra civil i Franquisme al Vendrell en primera persona”.

 

El projecte, fruit de la col·laboració entre el Centre de Formació d’Adults del Vendrell i les residències La Muntanyeta i Santa Anna, ha consistit en una recerca d’història oral de les vivències de les àvies i avis residents sobre la Guerra Civil i el Franquisme. Un total de 25 alumnes de segon curs del Graduat en Educació Secundària de l'Escola d'Adults del Vendrell han entrevistat individualment a 25 àvies i avis de totes dues residències participants en diferents sessions. En les entrevistes s’ha indagat, amb una perspectiva local, sobre la història oficial dels períodes de la Guerra Civil i el Franquisme a partir de les experiències individuals dels entrevistats.

Com a presentació dels resultats del projecte, d’una banda, s’exposen un recull fotografies en format retrat dels avis i àvies participants (realitzades per Lucía Buenavida) juntament amb petits extractes de les entrevistes elaborades pels alumnes. D’altra banda, s'ha fet una xerrada en què hi han intervingut una representació d’avis i alumnes participants en el projecte explicant algunes de les vivències recollides.

L'exposició es podrà visitar fins al 26 de juny.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell