07 06 Recepció Premis Nacionals CulturawEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va rebre ahir al Palau els guardonats d'enguany amb els Premis Nacionals de Cultura 2017 que la setmana que ve rebran el reconeixement en la cerimònia oficial.

Tot i que els Premis Nacionals de Cultura s’entregaran oficialment el dia 14 de juny, en una gala al Teatre Municipal de Rubí, ahir el president, acompanyat del conseller de Cultura, Santi Vila, va oferir una recepció per als premiats. També hi van assistir els membres del plenari del CoNCA, encapçalats pel seu president, Carles Duarte.

Els Premis Nacionals de Cultura els concedeix anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), reconeixent figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.

En la recepció, el cap del Govern va voler agrair a l’organisme la seva contribució a “construir la modernitat cultural” i la “mirada generosa que tenen sobre la creativitat i la seva transversalitat” a l’hora de premiar tants els àmbits culturals més tradicionals com els més moderns.

Els Premis Nacionals de Cultura reconeixen figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.

Enguany, s’ha premiat a: l’editor Josep Cots; la fotògrafa Maria Espeus; la Fundació Apel·les Fenosa; l’escriptor Joan Francesc Mira; el compositor Hèctor Parra; el cantautor Raimon; el director de FICOMIC (entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic i del Saló del Manga a Barcelona), Carles Santamaria; el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya; el director i productor de cinema Albert Serra i l’actriu Emma Vilarasau.



©2019 Ajuntament del Vendrell