05 24 cloenda taller llengua cultura webEl passat dimarts 23 de maig, al matí, es dur a terme l’acte de cloenda del Taller de Llengua i cultura catalanes de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell, adreçat a persones estrangeres immigrades dins del marc d’acció de primera acollida.

 

Amb aquest acte es va voler fer un reconeixement a la tasca acadèmica duta a terme durant el curs, mitjançant el lliurament dels diplomes de reconeixement a 115 alumnes dels 152 matriculats enguany.

 

Els cursos de català i d’alfabetització tenen per finalitat la formació de les persones immigrades que viuen al Vendrell per tal de fomentar la seva independència personal i la participació activa a la vida social de la ciutat.

A més, com ja s’ha anat fent al llarg d’aquests anys, durant aquest curs acadèmic s’han realitzat dues noves edicions del Certificat de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, Mòdul C, en les que han participat 35 alumnes.

L’alumnat dels cursos van participar activament en la preparació i dinamització de la cloenda que es va dur a terme a la Sala polivalent de la Regidoria de Serveis Socials, encarregant-se del refrigeri, basat en receptes tradicionals dels seus països d’origen, i exposant els treballs realitzats especialment per a l’esdeveniment. Aquests treballs són, alhora, material didàctic que es pot fer servir a l’aula en les properes edicions del Taller. Durant l’acte, es va fer entrega dels diplomes a cada alumne participant.

La Regidoria de Serveis Socials preveu mantenir l’oferta de cursos i places que s’ha ofert enguany per al proper curs. El període d’informació i de preinscripció començarà el proper mes de setembre.

Aquests tallers compten amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’ajut del Fons Social Europeu.

 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell