05 08 CantàniawEl proper 11 i 12 de maig, el Teatre Àngel Guimerà (TÀG), acollirà la interpretació de la cantata La nit dels malsons, d’Àlex Martínez i Marta Buchaca. Aquesta anirà a càrrec dels alumnes de 6è de primària de les escoles Àngel Guimerà, Àngels Garriga, Pau Casals, Pla de Mar, Marta Mata, Teresina Martorell, Sagrat Cor del Vendrell.

També la interpretaran alumnes de les escoles Quatre vents de Sant Jaume, Ull de vent de La Bisbal del Penedès, Joan Perucho d’Albinyana, Escola Residència de l’Arboç, escola Sant Julià de l’Arboç La Parellada de Santa Oliva, Teresa Godes de la Juncosa, Els cossetans de Cunit i Les cometes de Llorenç del Penedès. En la novena edició de La Cantània al Vendrell es faran 3 concerts amb un total de 680 alumnes participants. Els concerts són el dijous 11 de maig a les 16.30 h i a les 19.30 h i el divendres 12 de maig, a les 16.30h Les entrades tenen un cost de 6€ i es podran comprar una hora abans de cada concert.

En total, arreu del territori aquesta cantata la cantaran més de 50.000 nens i nenes de més de 1.500 escoles de primària, tots ells amb ganes de mostrar al públic tot allò que han après durant mesos de feina. La cantània és un projecte participatiu, en què les escoles treballen una obra durant l’any amb tres sessions de formació obligatòria per al professorat. El gran final és la interpretació dels alumnes, una experiència musical inoblidable damunt de l’escenari.

 

Sinopsi “La nit dels malsons”

La nostra història comença la nit abans que en Lluc, un nen de nou anys que és molt poruc, se n’hagi d’anar de colònies. Ell no hi vol anar de cap de les maneres, perquè a les colònies haurà de fer moltes activitats que li fan pànic, i no s’hi vol enfrontar. Aquella nit, quan en Lluc està a punt d’adormir-se, la Guardiana de la por es cola per la seva finestra. La Guardiana es dedica a vetllar perquè la por no desaparegui del món, i li vol fer entendre a en Lluc que tenir por no és dolent. Mitjançant un viatge a través dels malsons de diferents persones que en Lluc coneix molt bé, li farà veure que hi ha molts tipus de por, i que tenir por no té perquè ser un defecte. Gràcies a la Guardiana, en Lluc entendrà que la por és necessària per viure, i que hi ha pors que l’únic que fan és impedir-nos viure amb plenitud. Després d’adonar-se que tenir por és normal, decidirà ser valent i anar a les colònies, i aquells dies seran els dies més feliços de la seva infància.



©2019 Ajuntament del Vendrell