04 24 dia esquadres01 webAhir al matí es va celebrar l’acte del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Camp de Tarragona (RPCT) al Vendrell coincidint amb el desè aniversari de l’obertura de l’Àrea Bàsica Policial Baix Penedès que se celebra aquest 2017.

Durant l’acte, que es va celebrar al Pavelló Municipal d’Esports del Vendrell, el cap de la comissaria del Baix Penedès, l’inspector Agustí Migó, va fer balanç d’aquests 10 anys de l’arribada dels mossos a la comarca i va fer una menció especial amb les policies locals del territori. L’inspector va afirmar que la bona coordinació fa que la suma d’esforços multipliqui en benefici de la societat.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va valorat la importància del paper dels cossos de seguretat en el moment de traslladar als ciutadans la confiança i la voluntat de preservar els valors que són els que ens han de permetre progressar. També va afegir que una de les millors formes de traslladar aquesta confiança és la coordinació entre el cos dels Mossos d'Esquadra i les policies locals.

Per la seva part, el cap de la RPCT, l’intendent Jaume Giné, va destacar la importància de la col·laboració entre els cossos policials, que juntament amb la corresponsabilitat de la ciutadania amb la seguretat, ha aconseguit disminuir el nombre de delictes a la demarcació. L’intendent va ressaltar també la implicació dels mossos al territori més enllà de la feina diària la qual aporta un valor afegit en la seguretat. Finalment, va fer una menció especial pels 10 anys de la comissaria dels Mossos al Vendrell.

La cloenda d’aquest Dia de les Esquadres a la RPCT va anar a càrrec del secretari general d’Interior, Cèsar Puig.

En el transcurs de l’acte es van lliurat 156 felicitacions a mossos d’esquadra per diferents actuacions policials que han tingut un especial mèrit durant l’any 2016 o per la seva trajectòria professional. A més, també s’han lliurat 33 felicitacions a ciutadans, funcionaris del servei d’administració de mossos, d’altres cossos i forces de seguretat i funcionaris de Justícia. Cal destacar el reconeixement que van rebre el sotsinspector Andrés Herrero, el sergent Joaquim Valls i l'agent Óscar Gavilán de la Policia Municipal del Vendrell.

La celebració del Dia de les Esquadres a la RPCT es va tancar amb una exposició de diverses unitats del Cos de Mossos d’Esquadra.



©2019 Ajuntament del Vendrell