11 04 Congrés Olearum2wEn el marc del Congrés es farà una plantada de 40 oliveres de diferents varietats al parc del Botafoc

Aquest migdia, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, s’han presentat els actes del Xè Congrés Olearum 2017, que tindrà lloc al Vendrell del 20 al 23 d’abril i al què hi assistiran uns 55 congressistes. Olearum és una associació sense ànim de lucre per a la defensa de la cultura i el patrimoni oliverer.

Els participants al Congrés arribaran el dijous 20 d’abril i dedicaran la jornada de divendres 21 d’abril a diverses visites guiades pel patrimoni cultural del Vendrell, així com a Sant Vicenç de Calders i la seva Premsa de Lliura, les instal·lacions de CEOLPE, i també a d’altres espais relacionats amb l’oli al municipi de Salomó.

Però, sens dubte, un dels actes més significatius de la jornada serà la plantació del “IX Jardí Olearum” de varietats d’olivers representatives de tota Espanya al Parc del Botafoc del Vendrell. Aquesta anirà a càrrec dels alumnes de l’escola Pau Casals. En concret, els nens i nenes plantaran una quarantena d’oliveres repartides en tres fileres ubicades al costat de la Rasa d’en Solà. La ubicació i la preparació dels terrenys han anat a càrrec de les Regidories d’Urbanisme i de Via Pública.

En paraules de la regidora de Cultura i Turisme, Eva M. Serramià, “precisament, aquesta implicació dels més petits en la posada en valor d’un cultiu tan nostre com el de l’olivera i d’un producte de qualitat com és l’oli d’oliva és una de les coses que més il·lusió ens fan d’acollir el Congrés Olearum al Vendrell”. A més, la celebració d’aquesta trobada, segons la regidora, “és també una magnífica oportunitat per donar a conèixer el Vendrell i el seu patrimoni cultural i paisatgístic a un nodrit grup de visitants”.

El dissabte 22 d’abril es celebraran els actes més formals del Congrés a l'Auditori Pau Casals durant tota la jornada. S'hi inclouran la X Assemblea General d’Olearum, la presentació dels nous socis, una exhibició i taller dels Nens del Vendrell, així com diferents sessions científiques obertes a tothom. Els actes també inclouran el lliurament dels VIII premis 'Agustí Serés in memoriam', així com una degustació de productes elaborats amb olis verges d'oliva de les cinc DO de Catalunya a càrrec del col·lectiu “Terra i Taula”.

Nota: Programa complet del Xè Congrés Olearum.



©2019 Ajuntament del Vendrell