DSCF0992 2Aquest mes de març s’inicia la desena edició del concurs “Joves amb Idees”. A través d’aquesta iniciativa de l’Ajuntament del Vendrell, L’EINA Espai Empresarial organitza els seminaris i els tallers de generació d’idees i de creació d’empreses alhora que dinamitza el concurs d’idees de negoci. L’objectiu de tot plegat és fomentar l’esperit emprenedor entre els joves i motivar-los per tal que generin idees empresarials i valorin l’autoocupació com a possible sortida professional.

Per al desenvolupament del projecte, es compta amb la col·laboració dels centres d’educació secundària del municipi que ofereixen estudis de batxillerat i de cicles formatius. Concretament, en aquesta desena edició del concurs, hi participen el Col·legi Sagrat Cor, l’institut Andreu Nin, l’institut Baix Penedès i l’institut Mediterrània.

L’activitat consta d’una primera fase integrada pels seminaris i tallers de generació d’idees i creació d’empreses, que pretenen aproximar el món de l’empresa i la figura de l’empresari als estudiants, estimular-ne la creativitat i treballar conceptes com ara la viabilitat comercial i econòmica. A partir d’aquí, els joves s’hauran d’organitzar en grups i desenvolupar una idea de negoci. De tots els treballs presentats, se seleccionaran sis finalistes, que hauran de presentar els projectes davant del Jurat el divendres 19 de maig, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, en una jornada de caràcter acadèmic i lúdic. El Jurat -que estarà format per representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament del Vendrell i el Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell, entre d’altres- serà l’encarregat d’avaluar les idees i de lliurar els premis als tres guanyadors.  

Al llarg de les nou edicions del concurs “Joves amb Idees” s’ha comptat amb la participació de 749 joves i amb la presentació de 170 idees de negoci, algunes d’elles de gran originalitat. El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, destaca que “aquest concurs és un projecte consolidat al Vendrell i és una aposta de futur perquè al municipi hi hagi un important teixit empresarial i, per això, és primordial començar des dels instituts promovent el foment de l’emprenedoria”.

FOTO: IX edició del Concurs Joves amb Idees



©2019 Ajuntament del Vendrell