04 04 Memòria2016wLa Policia Municipal ha presentat la memòria de l’activitat del 2016, de la qual destaca especialment l’aposta per la tasca preventiva que es fa des del cos policial i que ha repercutit en un descens de l’accidentalitat al municipi i, alhora, la potenciació de l’activitat de mediació a través de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC).

En total, l’any 2016 la Policia local ha realitzat 570 controls en gairebé 6.000 vehicles a través de diferents campanyes de trànsit (radar, distraccions al volant, casc en motocicletes i ciclomotors; documentacions, alcohol o seguretat passiva). En concret, al 2016 s’han fet un 31% més de controls que l’any anterior, una tasca que, segons l’Inspector en cap, Jordi Altarriba, ha tingut uns efectes positius amb un descens del 15% de l’accidentalitat al municipi. Del 106 accidents de trànsit del 2015 s’ha passat als 90 al 2016, la majoria lleus i cap d’ells mortal. És per aquest motiu que l’Inspector ha fet incís en què un dels reptes per aquest any 2017 és mantenir l’alt nivell dels controls preventius i seguir així amb el descens de l’accidentalitat.

L’altre gran àrea destacada de l’activitat del 2016 ha estat l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, creada fa cinc anys i que cada vegada té més usuaris. En concret, l’any passat va atendre 118 expedients i gestions, 74 dels quals estan en tràmit i 44 finalitzats. D’aquests últims, 32 han acabat resolent-se positivament, 2 negativament i 10 han estat derivats a altres administracions o serveis. La tipologia de casos està liderada pels conflictes veïnals (91), seguits pels socials (12) i familiars (6). L’ORC també ha atès conflictes educatius, en l’àmbit del comerç o associatius. Els motius més freqüents per sol·licitar l’actuació de l’ORC són els problemes de sorolls, mals usos, brutícia, desperfectes, menyspreus i olors.

Pel què fa a la tasca de seguretat ciutadana, el balanç també és positiu ja que s’ha registrat un descens dels fets delictius: aquests han passat de 1.365 al 2015 a 1.279 el 2016, entre diligències judicials i infraccions de la llei 1/92.

El balanç de l’activitat de la Policia Municipal del 2016 també ha posat de relleu la gran acceptació que van adquirint els canals que aquest cos policial té a les principals xarxes socials des de fa dos anys: Facebook, Twitter i Instagram. El nombre de seguidors d’aquests canals ha anat augmentant exponencialment, fins a situar-se en els 2.046 a Facebook i 768 seguidors a Twitter. Des de les xarxes, la Policia Municipal ofereix informació actualitzada de talls de carrer, actuacions destacades, avisos sobre les properes campanyes, consells i recomanacions sobre temes d’interès tant de trànsit com de seguretat ciutadana, etc.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha valorat positivament la feina de la Policia Municipal i l’apropament a la societat vendrellenca aconseguit a través de les campanyes preventives, la millora de la comunicació i la tasca de proximitat de l’ORC, entre altres.

De la seva banda, el regidor de Policia Municipal, Rafel Gosalvez, també ha posat de manifest que aquest 2016 s’han fet diverses millores de condicionament de la Comissaria de policia, ubicada a la carretera de Calafell. En aquesta línia Gosalvez ha afegit que properament es faran també millores a l’Oficina de policia de Coma-ruga. Altres actuacions destacades aquest 2016 han estat la dotació de tota la plantilla d’agents d’armilles antibales o l’adquisició d’un flash per poder realitzar controls de radar nocturns.



©2019 Ajuntament del Vendrell