04 03 campanya solidaria farmacies02 webDel 7 al 13 d’abril, les farmàcies del Vendrell participaran en la quarta campanya de recollida de medicaments sota el lema “Compra un medicament, dóna salut”, que es durà a terme coincidint amb el Dia Mundial de la Salut que es commemora el 7 d’abril. Un any més, l’Ajuntament del Vendrell, Càritas, la Fundació Sant Pau i Santa Tecla i les farmàcies vendrellenques sumaran esforços per aquesta causa solidària.

En concret, la campanya va néixer fa tres anys perquè farmàcies i serveis d’assistència social havien comprovat que cada cop hi havia més persones que deixaven de medicar-se per motius econòmics, i que calia fer alguna cosa per evitar els evidents problemes de salut que poden sorgir per aquesta manca de tractament farmacològic. La treballadora social del CAP del Vendrell, Íngrid Bartés, ha explicat que de mitjana diària atén una quinzena d’usuaris “dels quals hi ha dies que tres són per a demandes d’ajut per poder pagar una medicació”.


El funcionament de la campanya serà el mateix d’anteriors edicions. Del 7 al 13 d’abril els clients de les farmàcies podran comprar-hi medicaments (tots ells sense requerir recepta mèdica) i dipositar-los en unes urnes que hi haurà en els mateixos establiments per fer-ne la recollida. Al final de la campanya, es farà un recompte del valor econòmic de tot el que s’hagi recollit i els diners es donaran a Càritas perquè els pugui destinar, de forma exclusiva, als vals d’ajut per a la compra de medicaments.


Joan Carles Guitart, responsable de Càritas, ha posat de relleu que “amb aquesta campanya es poden ajudar moltes famílies que, a part del menjar, tampoc poden fer front a les despeses farmacèutiques”.


La farmacèutica Carme Mestres, en nom de les farmàcies, ha recordat que en la primera edició només hi van participar poques farmàcies i ha valorat positivament el fet que “ara ja és el segon any que hi participen totes les farmàcies del municipi”.


El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez, ha manifestat que “des de l’administració local s’intenta cobrir les necessitats bàsiques de les famílies més necessitades, però és a través d’aquest tipus de campanyes que es posa en coneixement de la societat les mancances que hi ha”. Gosalvez també ha fet una crida a la participació.

 

En aquest sentit, el regidor de Salut, Ferran Trillas, ha destacat que ja es tracta d’una campanya consolidada, que la coneix molta gent i que, per tant, “esperem créixer en recaptació”. L’any passat es van recollir prop de mil euros.

 

Cartell



©2019 Ajuntament del Vendrell