03 17 Dia poesiaEl dia 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia, una commemoració impulsada des de la UNESCO que transforma aquest dia en la festa de la paraula i les lletres, a més de fomentar la lectura d’obres poètiques. La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell s’ha volgut sumar un any més a aquesta proposta organitzant diferents actes.

Així, el dimarts dia 21 de març, a les 18 hores, el poema “La poesia”, d’Antònia Vicens serà llegit en diverses llengües per part dels alumnes de l’Oficina de Català del Vendrell.

Una hora després, a les 19 h, tindrà lloc l’acte de presentació del llibre “Cadències enVers”, dels autors Alexandre Tornabell, Esperança Castell, Josep Cuello, Marisa Olivera, Mercè Voltas i Mireia Farriol. L’acte anirà a càrrec de Nati Soler Alcaide, escriptora de capçalera de la Biblioteca Pública Terra Baixa, d’Òscar Esquerda, editor del llibre, i dels propis autors. Es tracta d’una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística, inclosa dins del programa d’activitats organitzades en el marc del Ple del Català al Camp de Tarragona.

‘Un préstec, un poema’

Com a complement de la commemoració del Dia de la Poesia des de la Biblioteca vendrellenca s’han elaborat uns punts de llibre amb poemes de diferents autors que es repartiran als usuaris que aquell dia agafin en préstec algun document. Amb aquesta acció, des de l’equipament vendrellenc es vol contribuir al coneixement i la difusió de la creació poètica.

Les activitats programades formen part de les 48 que s’han organitzat a 35 poblacions diferents del Camp de Tarragona, convertint-se en un dels territoris més actius pel que fa a la commemoració d’aquest esdeveniment.



©2019 Ajuntament del Vendrell