03 15 rp activitats cal guimera webEl Museu Àngel Guimerà ha organitzat una sèrie d’activitats per als mesos de març, abril i maig, entre els quals destaca el taller familiar “El tresoret de mots” relacionat amb el conte El gos de casa, d’Àngel Guimerà, que va ser editat per servir de lectura a les escoles de Catalunya.

Com que aquesta narració tenia una intenció didàctica, Guimerà va incloure-hi un annex que, sota el títol “Tresorets de mots”, recollia el vocabulari del conte, acostant així el català als infants. L’artista Iraida Llucià ha estat l’encarregada de dissenyar el taller amb l’objectiu de “fer volar la imaginació i connectar amb les emocions a través d’un relat en què són molt potents”.

El taller “El tresoret de mots” es farà el diumenge 26 de març, a les 12 h, i el dissabte 6 de maig, a les 18:30 h. Aquesta última data s’ha programat amb motiu del 172è aniversari del naixement del dramaturg. L’activitat està adreçada a infants a partir de sis anys, que hauran d’anar acompanyats per una persona adulta, i té un preu de 3 euros. Cal fer reserva prèvia al telèfon 977 66 10 06 o al correu electrònic visitesmuseus@elvendrell.net.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha explicat que “a banda de fer activitats per a les escoles, ara també volem fer arribar el personatge d’Àngel Guimerà a un públic familiar”.

D’altra banda, el dimecres 26 d’abril, a les 19:30 h, també al Museu Àngel Guimerà, tindrà lloc una activitat de llegir teatre del Club de lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa, amb l’obra Ricard III de William Shakespeare. I el diumenge 14 de maig, es tornarà a fer la ruta “La Barcelona de Guimerà”, que per poder participar-hi cal fer reserva prèvia al Museu d’Història de Barcelona, al correu electrònic reservesmuhba@bcn.cat o al telèfon 93 256 21 22.

Eva Serramià ha aprofitat la presentació d’aquest programa d’activitats per avançar dos actes dels quals s’ampliarà informació més endavant. Per una banda, el 20 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, es presentarà el llibre Correspondència entre Àngel Guimerà i Jaume Ramon i Vidales, de Carola Duran. I, per una altra banda, el 3 de juny, tindrà lloc el seminari “Àngel Guimerà i la música”.

Més informació: Regidoria de Cultura, tel. 977 66 56 84.



©2019 Ajuntament del Vendrell