03 15 obres canonada oasis rtvev 01 webLa setmana passada es va dur a terme la rehabilitació de 55 metres d’una canonada de clavegueram de la urbanització Oasis amb la tècnica de l’encamisat mitjançant una mànega contínua. L’empresa Hidrotec s’ha encarregat de fer els treballs amb un pressupost de 17.000 euros.

Aquest sistema, que no suposa fer obres, consisteix en la introducció per inversió d’una mànega de feltre de polièster impregnada amb resina a l’interior de la canonada mitjançant pressió d’aigua o aire. Un cop introduïda la mànega, comença el procés de curat in situ que donarà com a resultat una nova canonada totalment contínua i estanca. Aquest tipus de sistema és òptim per a la rehabilitació de canonades i col·lectors de diferents longituds, formes, diàmetres i materials, en àmbits tant urbans com industrials.

Aquest sistema substitueix la reparació convencional de canonades mitjançant excavació, la qual resulta lenta, sorollosa i, generalment, planteja considerables problemes per a la circulació del trànsit i el de vianants. L’aplicació de la tecnologia de rehabilitació de canonades sense haver d’obrir rasa al carrer suposa diversos avantatges: alta rendibilitat, protecció d’infraestructures existents i vies urbanes, reducció del temps de l’actuació, es minimitzen i s’eviten els talls de circulació i de subministrament, reducció important de sorolls i de residus -que suposa un mínim impacte mediambiental-, i èxit de la reparació amb una garantia duradora.

L’actuació s’emmarca en un conjunt d’accions respectuoses amb el medi ambient que s’estan duent a terme des del Serveis d’Aigües com ha estat, per exemple, la recent incorporació de motos elèctriques al seu parc mòbil.

La regidora d’Aigua, Camil·la Barnadas, ha explicat que “a partir d’ara s’intentarà utilitzar aquest sistema sempre que sigui possible”.

 

Imatge: RTV el Vendrell



©2019 Ajuntament del Vendrell