03 14 rp festa bicicleta webAvui, al migdia, quan tot just falten 75 dies per a la seva celebració, el diumenge 28 de maig, s’ha presentat la 75a Festa de la Bicicleta del Vendrell, un festa tradicional que se celebra al Vendrell des de l’any 1942. I s’ha presentat de forma anticipada perquè es vol arribar al màxim de persones perquè s’animin a participar-hi.

La idea general és recuperar elements que han estat part de la Festa al llarg de la seva història i, en properes setmanes, s’aniran anunciant les novetats que hi hauran en l’edició d’enguany. Cal dir que, aquest any, també hi haurà actes previs, com la pedalada nocturna el divendres 26 de maig, i diverses activitats organitzades pel Club Open Natura per al dissabte 27 de maig, com proves de resistència, un taller de bike trial i un campionat escolar de patins. D’altra banda, es recuperaran curses que s’havien organitzat anys enrere com la carrera de la safata, la carrera de la lentitud i la carrera amb la bicicleta a l’espatlla.

Per al diumenge, hi haurà premi per a les sis millors carrosses, als tres grups més divertits i originals, al grup escolar més nombrós, al grup més nombrós que no sigui escolar, al grup que vingui de més lluny, a la bicicleta més original i a la bicicleta més ben guarnida. També seran premiats el ciclista de més edat, el de menys edat, la família que participi de forma més nombrosa i la parella participant més elegant.

Properament, s’anunciarà la data a partir de la qual es podran fer les inscripcions a la Regidoria de Cultura i Festes (La Rambla, 24).

I una altra de les novetats, que s’ha avançat avui, és el muntatge d’una exposició virtual de fotografies dels 75 anys de la Festa de la Bicicleta, per a la qual es demana la participació de tothom que tingui fotografies d’aquesta festa des del seu inici fins a l’actualitat, les quals es podran penjar a les xarxes socials amb l’etiqueta #75festabicicleta, enviar la correu electrònic festadelabicicletadelvendrell@gmail.com o portant-les directament a la Regidoria de Cultura i Festes. En tots els casos, s’haurà d’identificar l’any i l’autor i el termini finalitzarà el 30 d’abril. Amb el que s’hagi recopilat es farà un muntatge de vídeo que es presentarà al maig, juntament amb el programa de mà i tota la informació de la Festa.

Un dels propòsits és que la Festa de la Bicicleta sigui popular i és per això que es demana la participació de tots els vendrellencs, però també esta dirigida a la comarca i a fora d’ella. Hi haurà qui participarà amb la bicicleta (en grup o individualment), hi haurà qui participarà enviant fotografies per l’exposició virtual i hi haurà qui participarà fent de públic, però també es podrà participar col·laborant el dia de la Festa.

Per formar part de la comissió de voluntaris i viure la festa des de dins, cal posar-se en contacte amb la Regidoria de Cultura i Festes i apuntar-se com a col·laborador al telèfon 977 66 56 84, al correu electrònic a festes@elvendrell.net o, presencialment, a la Regidoria de Cultura i Festes.

La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha animat a tothom a participar-hi “ja que voldríem que aquest 75è aniversari de la Festa de la Bicicleta tingui un relleu especial perquè aquesta festa, plenament consolidada, es pugui celebrar molts més anys”.

Dossier de premsa



©2019 Ajuntament del Vendrell