03 03 espai del botafoc imatge google mapswAquest matí, el regidor de Territori, Josep Mercadé, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez i el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, han presentat el procés participatiu que s’ha posat en marxa aquesta setmana per recollir propostes d’usos per al futur Parc del Botafoc i que s’allargarà, principalment en format d’enquesta, fins a finals del mes de març.

Tal com s’ha explicat des del govern, l’espai públic del Botafoc podria convertir-se, gràcies a la inversió del projecte EDUSI, en un important “pulmó verd” de referència al municipi, a l’estil del Parc de Vallparadís de Terrassa o del Parc del Pescador de Cambrils. La voluntat de l’Ajuntament del Vendrell és reurbanitzar i equipar la zona del futur parc del Botafoc gràcies a la subvenció de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), cofinançat amb fons europeus i per a la qual s’ha presentat a la segona convocatòria. Si finalment no es concedís, però, des del govern s’ha avançant que el projecte seguiria endavant tot i que a un altre ritme i en funció de les disponibilitats pressupostàries.

El futur parc es troba a l'àmbit de la Unitat d'Actuació número 1- El Botafoc; ocupa dues finques d'espais lliures, amb una superfície total de 5 hectàrees. Es tracta, doncs, d’un espai de grans dimensions, que es vol convertir en el parc de referència al municipi amb la possibilitat de connectar-lo amb altres zones verdes properes.

Està constatat que el centre de la vila té mancances d’espais d’esbarjo i d’elements d’oci per donar resposta a les noves demandes i a les noves formes de fer per canvis d’hàbits. Per a la seva ubicació, zona d’unió entre barris i per les seves dimensions, el futur Parc del Botafoc pot esdevenir un gran pulmó verd donant cabuda a elements esportius, de cultura i oci, i de serveis. El Vendrell és també una vila amb un teixit associatiu extraordinari que organitza multitud d’actes i cal donar respostes d’espais per aquests esdeveniments. Precisament, per tal de definir quins d’aquests usos o d’altres podria acollir el Parc del Botafoc, l’Ajuntament del Vendrell vol consultar la ciutadania, entitats, associacions...sobre quines serien les seves prioritats. El compromís del govern és el d’estudiar les propostes més valorades en els òrgans competents per a la presa de decisions, com el Ple, per incorporar els resultats al projecte de l’EDUSI.

Aquest procés participatiu, dissenyat per tècnics municipals de diferents àrees, estarà obert durant tot el mes de març. En concret, es vehicula a través d’una enquesta que es pot respondre online, a la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell http://www.elvendrell.net/processos-participatius/botafoc. La consulta proposa espais i continguts, així com elements i usos pel futur parc, demanant a cada participant que els valori segons grau d’importància.

En concret, les preguntes de l’enquesta es divideixen en tres apartats: els que fan referència a l'esport i la salut, els de la cultura i oci i els referents als serveis.

Cada apartat preveu la possibilitat d’afegir tres nous usos amb la seva valoració corresponent. Aquesta enquesta també es podrà respondre presencialment, ja que una enquestadora recollirà l’opinió dels ciutadans a peu de carrer al llarg d’aquest mes.

El procés participatiu també comptarà amb l’aportació i propostes dels nens i de les nenes de fins a 12 anys, ja que es considera important recollir les seves idees en tant que usuaris del nou espai. Per això, el dissabte 25 de març s’organitzarà una jornada de participació de la qual se’n donaran detalls més endavant.

El proper dilluns 6 de març, a les vuit del vespre, al Centre Cívic L'Estació, també es farà un acte informatiu obert a tothom per explicar el procés participatiu del Parc del Botafoc, així com els detalls de l’EDUSI i altres processos participatius que es posaran en marxa properament.

 

Foto: Google maps



©2019 Ajuntament del Vendrell