abaixpenedeswEl passat divendres 24 de febrer es va celebrar la Rua de Carnaval del Vendrell 2017 amb un gran èxit de participació tant de carrosses i comparses com de públic. En total, van prendre-hi part 38 carrosses i 9 comparses, sumant així un total de 4.672 participants.

Malgrat que el temps amenaçava pluja divendres a la tarda, finalment aquesta no va fer acte de presència i la Rua es va poder desenvolupar amb total normalitat a partir de 2/4 de 8 del vespre. Van ser aproximadament tres hores d’un gran espectacle de llum, música, color, imaginació i disbauxa que van omplir el Vendrell de gent disposada a gaudir del Carnaval, ja que també van ser força els visitants que venien a presenciar la Rua. En aquest sentit, cal destacar que van poder conèixer el carnaval del Vendrell un centenar de turistes francesos, que van aprofitar per fer parada al Vendrell i gaudir del carnaval de la capital del Baix Penedès.

Enguany, l’inici de la Rua va tenir lloc també a l’Avinguda Baix Penedès però com a novetat, l’arrencada va comptar amb un toc més humorístic, gràcies a la dinamització del periodista Pere Sallent i la Mega Pubilla i al repartiment de nassos als assistents.

Igual que en edicions anteriors, aquest 2017 també hi va haver premis per a les carrosses, comparses i disfresses més originals, divertides i elaborades. El jurat estava format per professionals del món de la dansa (Miriam Buitrago i Mònica Esteve), carrossaires (Sergi Gonzalez i Josep Costa), modistes (Carme Gené i Manoli Carvajal) i la regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià.
Els guanyadors de les diferents categories van ser:


-1r premi carrossa local "Hasta el infinito y más alla" de Sambatek del Vendrell.

-2n premi carrossa local "Mary Poppins" dels Karallots del Vendrell.

-1r premi carrossa visitant "La vie est belle" de Guardiola de Font-rubí.

-2n premi carrossa visitant i Premi millor coreografia "Temps de festa" de Moja.

-Premi millor disfressa "La nit dels mussols" de Clariana.

 

Un Dijous Gras molt participatiu

L'aposta per fer una arrencada de Carnaval engrescadora i participativa va repetir èxit amb un Dijous Gras centrat en el públic més petit. La plaça Vella va ser l’escenari de la benvinguda del Rei Carnestoltes, d’una concorreguda xocolatada pels nens i nenes -de la que se’n van repartir 400 racions, acompanyades de magdalenes, d’una bossa de paperets i un nas de pallasso- així com de l’espectacle infantil Quin Sarau de la companyia Xarop de Canya, que va fer ballar les més de 700 persones que omplien la plaça, entre grans i petits.
La Regidoria de Cultura i Festes, organitzadora de la Rua, ha fet una valoració molt positiva del funcionament i la participació del Carnaval 2017 i ha agraït la col·laboració del Departament de Protecció Civil, la Policia Municipal, el Departament de Via Pública, Creu Roja, RTV El Vendrell, els Serveis Municipals d'Enllumenat i Neteja, i en especial, de tots els participants i públic en general.

També com a novetat, enguany s’ha fet un sorteig entre totes les persones que han penjat fotos de la Rua de Carnaval amb l'etiqueta #uncarnavaldenassos al Facebook, Twitter i Instagram. Al final de la Rua es van sortejar dues entrades per a un espectacle de la programació de l'actual semestre del Temporada.



©2019 Ajuntament del Vendrell