02 07 jospagEl proper diumenge 12 de febrer, a les 18 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el concert de la Fundació Pro-Penedès a càrrec de la JOSPAG, La Jove Orquestra Simfònica del Penedès, Anoia i Garraf.

La JOSPAG és projecte musical de formació per a joves estudiants de nivell mitjà, impulsat per les escoles de música EMMPAC del Vendrell, Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès i del Conservatori Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú. Hi participen un total de 60 alumnes de les escoles i conservatoris de la zona que inclou les comarques el Penedès, Anoia i Garraf.

La prioritat d’aquest projecte és oferir la millor qualitat pedagògica possible als seus estudiants per mitjà d’un equip d’intèrprets professionals altament qualificats, juntament amb l’accés a un repertori de primera qualitat que difícilment es podria trobar en els àmbits educatius habituals. L’objectiu de la Trobada Simfònica és aconseguir que al final de cada estada, tots i cadascun dels membres de l’orquestra hagin pogut viure un seguit d’experiències musicals úniques, que passin a ser una part fonamental i imprescindible de la seva formació.

L’activitat de la Trobada Simfònica s’ha desenvolupat en forma d’assajos orquestrals el diumenge 5 de febrer, que també es faran el cap de setmana 11 i 12. El diumenge 12, a les 13 h, l’orquestra oferirà un assaig general obert a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i, a les 18 h, es farà el concert a l’Auditori Pau Casals.

El programa que interpretaran és el següent:

-Allegro de la simfonia en rem..........................................J.B.Vanhal (1739-1813) 

-Intermezzo de l’Arlesienne...................................................G.Bizet (1838-1875) 

-Intermezzo simfònic de Cavalleria Rusticana....................P.Mascagni (1863-1945) 

-Mamboy (Danses i contradanses cubanes)...................................A.Gumí (1965-) 


Els alumnes han treballat amb els següents membres de l’orquestra Simfònica del Vallès:

Giovanni Giri i Gala Cebotari, violins

Vicent Nogués, viola

Romain Boyer, violoncel

Joan Collell, contrabaix

Juan F. Bertomeu, vent metall

La direcció musical va a càrrec d’Albert Gumí, que farà una presentació pedagògica abans de començar el concert.


Aquesta activitat està patrocinada per la Fundació Pro-Penedès, l’ACEM i Instruments Safont.



©2019 Ajuntament del Vendrell