02 02 barça kids 8wDel 2 al 17 de febrer el programa d’esport i valors Barçakids s’instal·la al Vendrell, i hi participaran uns 400 alumnes de les 8 escoles de primària del municipi: l’escola Marta Mata, l’escola Àngels Garriga, l’escola Pau Casals, l’escola Sagrat Cor, l’escola Àngel Guimerà, l’escola Pla de Mar, l’escola Teresina Martorell i l’escola Els Secallets.

Aquest matí, els primers alumnes participants han rebut la visita del regidor d’Educació, Kenneth Martínez; el regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez i el regidor d’Esports, Ferran Trillas. I és que el projecte Barçakids es planteja com una eina d’educació en valors a través de l’esport que ajudi a construir una societat més justa i solidària.

En concret, al Vendrell, el programa es desenvolupa a les instal·lacions de l’escola Marta Mata i s’inclou en el marc del projecte #Invulnerables, un programa pilot de lluita contra la pobresa, del qual El Vendrell en forma part, juntament amb sis municipis catalans més.

Barçakids és un projecte desenvolupat per la Fundació del FC Barcelona dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys, que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. El seu programa escolar itinerant està dirigit als centres educatius de primària, i el curs 2016-2017 assoleix la seva cinquena edició. Tot aquest temps hi han participat escoles d’arreu de Catalunya. Un equip d’educadors especialitzats,  amb el suport de l’Edukit (centre de recursos mòbil),  dinamitza tot el seu contingut en les seves diferents fases de l’activitat.

L’objectiu és, amb rigor pedagògic però al mateix temps per mitjà de procediments diversos, dinàmics i molt innovadors, promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu. Els 5 valors que es potencien al programa Barçakids són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició.

Amb la voluntat d’apropar i fer extensiu el projecte a tota la comunitat educativa, Barçakids compta també amb un portal web: fcbkids.cat.



©2019 Ajuntament del Vendrell