baner xatonada del vendrell 2017El proper diumenge 5 de febrer, a partir de les 10 del matí, a la Rambla, el Vendrell celebrarà la Xatonada Popular amb el 31è Concurs de Mestres Xatonaires, la 30a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 24a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals.

Ahir van començar els cursets ”Aprèn a fer xató”, en els quals hi participaran 240 infants i 70 adults. Els nens i les nenes de l’exhibició infantil, que hagin fet prèviament els cursets, entraran en el sorteig d’una bicicleta cedida per Runnbikes.

Sobre el Concurs de Mestres Xatonaires, una cinquantena de participants elaboraran el seu xató que serà valorat pel Jurat.

Pel que fa a les activitats paral·leles, hi haurà tallers i jocs infantils, trobada d'intercanvi de plaques de cava i la ruleta solidària a càrrec de La Ballaruga. Aquest any també hi participaran tres dolceries del Vendrell (Pastisseria Conflent, Dolceria Soler i Pastisseria Vendrellenca) amb la venda de productes relacionats amb el xató i el nostre territori.

I com a gran novetat, hi haurà un espai anomenat “Xató Experience” on cuiners del col·lectiu Terra i Taula faran una demostració de com cuinar el xató de manera diferent a l’habitual amb una recepta innovadora. L’activitat anirà a càrrec d’Oriol Rosell (l’Obrador), Josep Pascual (Ull de llebre), David Vernet (Vell Papiol) i Jordi Guillem (Lo Mam), i estarà moderada per Xavier Sanjuan (comunicador i entès en gastronomia). Tot seguit, s’oferirà una degustació de quatre tapes elaborades amb ingredients del xató i dues copes de vi, per un preu de 16 euros. Per poder fer aquest tast cal enviar un correu electrònic a info@terraitaula.cat.

A partir de les 12 del migdia es realitzarà el repartiment d'unes 1.500 degustacions de xató, que tindran un preu de 7 euros. Els tiquets es podran comprar de forma anticipada al Centre d’Iniciatives i Turisme a partir del dilluns 23 de gener.

Aquest any també es podrà participar en un concurs d'Instagram sota l'etiqueta #xatonadaelvendrell2017 (bases).

El patrocinador de la Xatonada Popular del Vendrell és Supermercats Bon Preu / Esclat.

Tríptic amb el programa d'actes



©2019 Ajuntament del Vendrell