01 25 regidor ocupacio webDurant el 2017 s’atendran 400 beneficiaris amb possibilitat de contracte subvencionat i 50 amb contractació directa.

Aquest any 2017, l’EINA gestionarà 1,5 milions d’euros en el conjunt de programes subvencionats de Fons Europeus a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, que suposen entre el 75 i el 80 per cent del pressupost.

El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha explicat que “tot i la tendència favorable de 400 persones aturades menys respecte l’any passat, encara hi ha un percentatge d’atur molt elevat”. Per això, “des dels programes d’ocupació s’han incrementat els de subvenció a la contractació per facilitar la inserció laboral”.

En aquest sentit, en l’any en curs, unes 400 persones es beneficiaran de programes de formació ocupacional amb possibilitat de contracte subvencionat i una cinquantena ho faran amb contractació directa a través de plans d’ocupació.

Alguns dels programes nous que ha volgut destacar Kenneth Martínez són els ofereixen una experiència laboral, com a tècnics en diferents àrees de l’Ajuntament, a joves amb bona formació acadèmica, i els que ajuden a famílies amb situacions econòmiques complicades i que tenen més dificultat per trobar feina. Per a aquest darrer grup, hi ha el programa adreçat a més grans de 45 anys i el 30 plus (per a persones aturades entre 30 i 45 anys). En els dos casos, al component edat se li afegeix una baixa formació acadèmica.

A tot això, també se li han de sumar totes aquelles accions adreçades a donar suport als emprenedors, com a generadors d’ocupació tant per si mateixos com per la contractació d’altres persones per tirar endavant la seva iniciativa empresarial.

En total, a través de l’EINA, unes 740 persones es beneficiaran de programes de formació, alguns relacionats amb contractacions directes o subvencionades, i d’accions de suport a l’emprenedoria amb l’objectiu final de reduir l’atur tan elevat que pateix el Vendrell i la comarca del Baix Penedès.





©2019 Ajuntament del Vendrell