01 23 regidor salut desfibrilador pl vella webS’instal·len desfibril·ladors en instal·lacions municipals i espais públics del Vendrell

Avui al matí, el regidor de Salut, Ferran Trillas, ha fet una atenció als mitjans de comunicació per explicar la instal·lació de desfibril·ladors en edificis municipals i espais públics del Vendrell que, d’aquesta manera, esdevé un municipi cardioprotegit.

Les dues piscines cobertes municipals ja comptaven amb un desfibril·lador i ara s’ha ampliat la seva instal·lació fins arribar a un total de 15, tres dels quals són portàtils: un per al vehicle de Protecció Civil i dos per a vehicles de la Policia Municipal.

La resta estan ubicats, de forma externa, a la plaça Vella, al Teatre Àngel Guimerà, al Consultori mèdic de Coma-ruga i a l’Auditori Pau Casals. I de forma interna, al Pavelló Municipal d’Esports, al Club de Tennis, als esplais de la gent gran del Tívoli i del Tancat, a la Residència d’avis La Muntanyeta i al Pavelló Santa Maria del Mar de Coma-ruga.

Ferran Trillas ha explicat que “la col·locació s’ha fet seguint les recomanacions de l’empresa instal·ladora dels desfibril·ladors, tenint en compte que fossin espais cèntrics amb molt de pas de gent, centres esportius i llocs on hi ha persones amb més risc de patir una aturada cardiorespiratòria”.

Pel que fa a la utilització d’aquests aparells, en el plec de condicions de la licitació es van concretar 160 hores de formació, de les quals ja se n’han fet 70 al personal de la Policia Municipal, de Protecció Civil i de consergeria d’equipaments municipals. Properament, es continuaran fent la resta d’hores de formació. D’altra banda, per la seva facilitat d’ús, ja que l’aparell indica en tot moment quins passos s’han de seguir, està previst fer una xerrada oberta a la ciutadania per poder tenir unes petites nocions del seu funcionament.

Finalment, el regidor de Salut ha avançat que en propers pressupostos es podria ampliar la xarxa de desfibril·ladors en tot el municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell