01 20 casal jovewEl Casal Jove del Vendrell enceta aquest 2017 amb un increment destacat en el nombre d’usuaris respecte l’any anterior i novetats destacades pel què fa a la seva programació.

Si l’últim quadrimestre de l’any 2015 es va tancar amb un total de 2.274 usos i un promig de 50 usuaris cada tarda, el del 2016 el Casal Jove va registrar 4.255 usos i una mitjana de 77 usuaris diaris.

Pel què fa a les activitats, aquest 2017 el Casal amplia un dia més d’atenció del Punt de Salut Jove. Així, a partir d’ara, a més del dijous, també tots els dilluns, de 16 a 19h, la tècnica de salut estarà al Casal Jove del carrer Isidre Ribas per atendre els nois i noies. Aquesta ampliació d’horaris ve donada per l’augment d'usuaris i consultes que rep aquest servei de l’equipament jove, així com la posada en marxa, recentment, d’altres programes com el "Prou Bullying al Vendrell", que també desenvolupa la tècnica de salut.


La segona novetat del trimestre és l’inici d’una prova pilot de sessions de coaching per a joves amb una professional externa del casal, que es fan tots els dilluns, a les 17h. De moment, les primeres sessions estan funcionant molt bé i la idea és incorporar, més endavant, més sessions com una activitat fixa al casal.

La tercera activitat nova, que es va engegar al final de l'any passat, és la realització d’un taller de defensa personal per a noies. El bon funcionament de les primeres sessions de l’activitat i la demanda de les usuàries ha motivat que el taller passi a ser fix en la programació de l’equipament. Així, des d’aquest gener, cada dimecres a la tarda les noies poden assistir al taller de defensa personal. La posada en marxa d’aquesta activitat també ha permès donar a conèixer una mica més el Casal Jove al públic femení, i cada vegada hi ha més noies que acudeixen a l’equipament.

El regidor de Joventut, Kenneth Martínez, ha recordat que “totes les activitats al Casal Jove són gratuïtes i que a les tardes, aquest equipament és el punt de referència de molts joves del municipi, així com uns dels espais de contenció social més consolidats de la vila”.

Les activitats fixes del Casal Jove del Vendrell són: classes de repàs de diferent nivell d’ESO; classes d’anglès; taller de Break Dance; taller de Dj’s; informàtica; cine Jove; assessorament de l’Eina i Punt de Salut Jove.



©2019 Ajuntament del Vendrell