03 Concierto de AranjuezwAquest dissabte 28 de gener, a les 20:30h, l’Orquestra Camera Musicae recrea l’estrena de l’obra de Joaquín Rodrigo, “El Concierto de Aranjuez” a l’Auditori Pau Casals.

L’estrena mundial del cèlebre Concierto de Aranjuez del compositor malagueny Joaquín Rodrigo va tenir lloc al Palau de la Música Catalana ara fa 76 anys. César de Mendoza Lassalle va ser l’encarregat de dirigir l’Orquesta Filarmónica de Barcelona i el guitarrista Regino Sainz de la Maza qui va actuar com a solista. Per obrir la vetllada, però, la Filarmónica va programar la Simfonia número 9 en Mi menor de Dvorák, ‘del Nou Món’.

Aquest dissabte l’Auditori Pau Casals acollirà la recreació d’aquest concert, i per fer-ho, es comptarà amb l’Orquestra Camera Musicae (OCM), amb Jordi Mora a la direcció i amb un solista espectacular: el guitarrista Rafael Aguirre.

Rafael Aguirre ha obtingut 13 primers premis internacionals, tot un rècord a l’estat espanyol, entre els quals el Pro Musicis (Nova York) i el concurs Tárrega (Benicàssim). El guitarrista malagueny és avui un nom de referència, en sintonia amb la tradició que exemplifiquen Andrés Segovia i Narciso Yepes. Ha fet recitals en sales de la importància del Carnegie Hall, el Konzerthaus de Viena, la sala Tchaikovsky de Moscou, les Filharmòniques de Sant Petersburg i de Kiev, St. John’s Smith Square a Londres, entre d’altres.

El principal director convidat de l’Orquestra Camera Musicae, Jordi Mora, dirigirà aquest concert. El director barceloní es va formar a la seva ciutat natal i posteriorment a Munich (Alemanya), on estudia direcció orquestral. Ha estat director titular a l’Orquestra Nacional de Grècia i de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Com a director convidat ha dirigit orquestres d’arreu del món, com la Simón Bolívar de Veneçuela, la Filharmònica de Munich, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Actualment és el director de l’Orquestra Simfònica Segle XXI i de la Bruckner Akademie Orchester.

L’Orquestra Camera Musicae és l’orquestra resident de l’Auditori de l’Escola de Música Pau Casals del Vendrell des del 2009. Darrerament, l’OCM desplega les seves temporades de concerts de producció pròpia al Palau de la Música de Barcelona i al Teatre de Tarragona. L’OCM ha col·laborat amb directors com Salvador Brontons, John Rutter o Josep Vila i Casañas; i solistes com Asier Polo, Judith Jáuregui, Daniel Ligorio o Àngel Òdena. Ha realitzat gires per ciutats europees com Alemanya, Txèquia i Suïssa i ha enregistrat els discs Tempesta esvaïda, De Catalunya al món, Un conte de Nadal i Mediterráneo. El director titular i artístic n’és Tomàs Grau.

Més informació: www.auditoripaucasals.cat  i http://temporada.cat/ 




©2019 Ajuntament del Vendrell