01 09 tancament riera05 webAquesta setmana s’ha presentat el nou sistema de tancament de pas de vehicles de la Riera de la Bisbal, en la seva desembocadura a la platja de Sant Salvador, en episodis de riuades.

Fins ara, el tancament es feia amb tanques que, en ocasions i de forma incívica, eren retirades per alguns conductors per poder passar i no es tornaven a col·locar, la qual cosa suposava un risc per aquests conductors i per a altres que passaven posteriorment.

Per evitar aquesta perillositat a causa d’una actitud incívica, des de Protecció Civil s’ha cregut oportú la col·locació d’un sistema de tancament fix mitjançant una cadena. La instal·lació ha anat a càrrec de Via Pública i el tancament en situacions de riuades el continuarà fent la Policia Municipal.

De moment, aquesta tancament amb cadena s’ha instal·lat a la desembocadura de la Riera de la Bisbal, tant en sentit cap a Calafell com en sentit cap a Sant Salvador (a l’altura del càmping).

Properament, aquest mateix sistema s’instal·larà al nucli del Vendrell en punts que també s’hi acumula aigua quan hi ha pluges fortes: un sota el pont on conflueixen la Riera de la Bisbal i el Torrent del Lluc, i un altre al pas sota de la via del tren que comunica la plaça del Mercat amb els barris del Puig i el Pèlag.

El regidor de Governació, Rafel Gosálvez, ha explicat que aquest nou sistema de tancament té l’objectiu de millorar la seguretat i d’evitar situacions de risc quan hi ha pluges fortes i es produeixen riuades.



©2019 Ajuntament del Vendrell