01 09 rp temporada webAquest dilluns, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, s’ha presentat el primer número de “Temporada”, una publicació que neix amb la voluntat de ser una guia dels espectacles culturals del Vendrell dels propers mesos.

“Temporada” és possible gràcies al treball que han dut a terme els programadors dels diversos espais escènics del Vendrell -el Teatre Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals i l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals- i que vol donar com a resultat una oferta cultural conjunta i amb continguts atractius per a un públic el més heterogeni possible. Per aconseguir-ho, s’ha prioritzat el fet de diversificar les propostes culturals, eixamplant la naturalesa dels espectacles, i després, atenent a les seves característiques, s’ha escollit l’emplaçament més idoni per dur-les a terme.

Per la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, la nova publicació representa “un pas endavant en la unificació de l’oferta cultural del Vendrell, una oferta més moderna i que volem que sigui exportable cap enfora. Per això s’ha incidit també en un disseny visualment molt atractiu”.

Els responsables dels diversos espais escènics del municipi han explicat que l’edició d’aquesta guia s’ha complementat també amb la creació del web www.temporada.cat, en què també s’hi recull tota la informació dels espectacles i equipaments. També s’ha mirat d’unificar l’horari dels espectacles que, tret de poques excepcions, es faran els dissabtes a les 20.30h, en un intent d’aproximar-se a un horari més europeïtzat. A més, i com a projecte de futur, ja estan treballant en la posada en marxa d’un sistema d’entrades conjunt.

Programació

En els propers mesos, l’Auditori Pau Casals acollirà propostes del tot heterogènies com el concert de la Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona (14/01), la proposta jazzística dels Ray Gelato’s Enforcers (21/01); el “Concierto de Aranjuez i la Simfonia del Nou Món” (28/01); l’actuació del Conservatori de Música de Cervera (11/02), el jazz de la banda Afro Blue (18/02); el concert del Conservatori de Música de Vila-seca (4/03), l’actuació de La Vella Dixieland (25/03), l’espectacle familiar “Tot Bufant” (02/04), el concert de jazz amb el tàndem Chicuelo-Mezquida (15/04), l’actuació de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (06/05) o l’espectacle “Sinatra 100 anys”, de Bruno Oro i Vicens Martins amb la Big Band de l’Escola Músics (13/05).

De la seva banda, l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, que estrena temporada estable, serà escenari de propostes com l’inici de la gira de Maria del Mar Bonet per celebrar els seus 50 anys dalt dels escenaris (04/02); el concert de The Sey Sisters (18/03); el del violoncel·lista Lluís Claret interpretant les Suites de Bach amb motiu del 140è aniversari del naixement de Pau Casals (01/04) o el del Josep Maria Domènech Trio i Albert Carbonell titulat “Recordant García Lorca” (21/04).

L’altre gran espai escènic del Vendrell, el Teatre Àngel Guimerà (TÀG), acollirà propostes per a tots els públics. S’hi podrà veure, per exemple, l’espectacle familiar “Pintamúsica” (05/03); la comèdia “Avui no sopem” (11/03); el muntatge familiar “Bombolles de paper” (19/03); la comèdia “You say Tomato” (08/04), el monòleg teatral “Emprenyada” (29/04), l’espectacle familiar “Ai Rateta, Rateta” (07/05) o el vodevil “Majòrica” (20/05).

Les entrades pels espectacles es poden comprar a partir d’aquest dimecres 11 de gener, a través de Ticketea (www.ticketea.com), a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24) o a taquilla (una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).

de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).

 

Programació de l’Orgue i dels Pastorets del Vendrell

En aquest primer número del “Temporada”, el públic també hi podrà trobar la programació de març a juny de l’Orgue del Vendrell, que inclou la Conferència “Grans desastres a la música clàssica” a càrrec del cantant i compositor Jordi Domènech (17/03); El concert Phenomena Orgue, a càrrec d’Alfred Rodríguez Picó i l’organista Juan de la Rubia (07/04); el concert-audició amb els alumnes dels Conservatoris d’Igualada i Terrassa (05/05) i el de “La Ruta Daurada o el Caliu de la Cendra”, a càrrec de la soprano Griselda Ramon i l’organista Àlex Jordi (02/06).

Al “Temporada” també es pot consultar el calendari de representacions dels Pastorets del Vendrell i dels Pastorets infantils.



©2019 Ajuntament del Vendrell