01 03 elvendrell lesmadrigueres webEntre els passats 12 i 21 de desembre, des de la Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals es va organitzar una activitat de plantada d’espècies autòctones i educació ambiental a les Madrigueres, en la qual hi van participar diferents centres escolars de primària, secundària i educació especial. L’activitat s’emmarcava dins del pla de naturalització d’aquest espai protegit.

Un dels pilars d’una zona costanera natural mediterrània és el sistema dunar i la biodiversitat que acull. Per tal de regenerar aquest sistema natural és imprescindible que s’hi apleguin les espècies autòctones típiques d’aquest espai. Amb aquest objectiu, i després d’haver estudiat les dinàmiques d’aquest singular ecosistema, els alumnes van plantar diferents espècies vegetals com el gerani i el lliri de mar o el trèvol i la corretjola de platja, entre d’altres.

En total, més de 500 alumnes van fer una plantada en una extensió d’uns 800 m2, van gaudir d’un entorn únic del nostre litoral i van contribuir activament a potenciar-lo encara més.

Passades les festes nadalenques, es plantejaran noves accions educatives a l’espai amb els centres escolars que per disponibilitat o per contratemps meteorològics d’última hora no hi van poder assistir.



©2019 Ajuntament del Vendrell