12 29 Resultat 7 tresors w

La colla castellera dels Nens del Vendrell; el Ball de Diables del Vendrell; l’Església parroquial, el campanar i l’Àngel de Tobies; la Cercavila de foc; el Jaciment ibèric de Mas d’en Gual; l’Àliga del Vendrell i el llegat de Pau Casals han estat escollits per votació popular com a “7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell”.


Així ho han anunciat aquest migdia a la Sala de plens el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, Eva M. Serramià, que han organitzat conjuntament la campanya. Aquesta té com a objectiu promoure i divulgar el patrimoni cultural del Vendrell d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial del Vendrell, alhora que es promou la participació ciutadana.

En total, han participat en la votació 1.471 persones, que han emès 6.607 vots. Cada participant ha pogut votar fins a set candidatures diferents. Finalment, trenta candidatures de les 300 propostes presentades, han aspirat a convertir-se en un d'aquests "7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell".

La regidora de Cultura ha valorat molt positivament la participació ciutadana en aquesta campanya i alhora, la presa en consideració d’una gran part del patrimoni cultural del municipi, “un dels millors actius amb els quals compta el Vendrell”. En aquest sentit, la regidora ha puntualitzat que aquests “7 tresors no són tots els tresors culturals del Vendrell, i que en tot cas, són representatius de la gran riquesa patrimonial, arquitectònica o de cultura popular del municipi”. “El gran tresor”, ha afegit Serramià, “és el què conforma el conjunt del nostre patrimoni cultural”.

Des de l'organització Capital de la Cultura Catalana han destacat l’alta implicació dels ciutadans a la campanya, assenyalant que un 63% dels vots han vingut del Baix Penedès, però un 37% han estat de fora, especialment de comarques veïnes.

A partir d’avui els set elements elegits com a “Tresor del patrimoni cultural del Vendrell” s’incorporaran a la “Llista representativa dels tresors del patrimoni cultural del món”, del Bureau Internacional de Capitals Culturals. D’altra banda, també a partir d’avui s’iniciarà la projecció nacional i internacional dels tresors culturals que han estat escollits. Principalment, s’elaboraran newsletters en diferents versions lingüístiques, que s’enviaran a 600.000 persones de 73 països diferents, que són les que han participat activament en alguna de les 27 campanyes anteriors que l’organització Capital de la Cultura Catalana han realitzat arreu del món. També s’elaboraran peces periodístiques dels 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell per a publicar en els mitjans de comunicació.

Properament se celebrarà un acte de lliurament dels diplomes acreditatius als representants del elements elegits com a “tresor del patrimoni cultural del Vendrell”.


L’Ajuntament del Vendrell i l’organització Capital de la Cultura Catalana han dut a terme aquesta campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell”, en paral·lel a la voluntat del Vendrell de presentar candidatura per esdevenir Capital de la Cultura Catalana l’any 2020, una designació organitzada per la mateixa institució.



©2019 Ajuntament del Vendrell