11 30 BoscowEl Museu Deu del Vendrell s’uneix als actes commemoratius internacionals del V centenari de la mort de Jheronimus van Aken, més conegut com Jheronimus Bosch o El Bosco (1450/60‐1516), un dels artistes més enigmàtics i influents del Renaixement.

La sala soterrani del Museu Deu exposarà obres de l’artista local Joan Descals inspirades en l’obra del Bosco, concretament en les “Temptacions de Sant Antoni”.

Una de les obres, de grans dimensions, mostra l’univers terrenal oposat a l’univers infernal; les virtuts acompanyades de músics sota l’atenta mirada d’éssers demoníacs i fascinants; monstres grotescs presidits per la imponent figura de Darth Vader, el personatge antagonista principal de la nissaga cinematogràfica d’Star Wars.

L’acte de presentació tindrà lloc el proper divendres dia 2 de desembre, a les set de la tarda, i anirà a càrrec del mateix Joan Descals, el qual explicarà el significat de la seva obra i la transcendència que ha tingut al llarg del temps l’obra d’El Bosco. Una obra que actualment no deixa indiferent l’espectador i que, tot i haver estat feta fa més de 500 anys, planteja dobles lectures i alhora certes ambigüitats que actualment són objecte d’interpretació i d’atractiu.

Durant tot el mes de desembre el Museu Deu organitzarà diferents actes vinculats amb la figura d’El Bosco:

-Dijous 15 i Divendres 16, a les 7 de la tarda, tindrà lloc l’audició musical de la interpretació de "Les virtuts, la música i els monstres", de Joan Descals, a càrrec dels alumnes de Cicle Mitjà de l’EMMPAC.

-Dimarts 20 de desembre tindrà lloc el taller de Nadal amb l’elaboració del calendari d’El Bosco. El taller estarà dirigit per l’artista Joan Descals. A les 6 de la tarda es farà per a nens i nenes de 7 a 11 anys; a les 7 de la tarda per a nens i nenes de 12 a 16 anys i a les 8 del vespre per a adults. Per a tots els tallers cal inscripció prèvia i el preu és de 3€. Per a fer els tallers es requereix un mínim de participants.



©2019 Ajuntament del Vendrell