11 28 Votacions platges2wAquest migdia, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, han fet una valoració de les votacions del pressupost participatiu a les platges, que s’han dut a terme entre el passat divendres i dissabte al Centre cívic de Coma-ruga.

Els veïns de les platges estaven convocats per decidir les propostes d’inversió i manteniment que desitgen per als seus barris: 3 de fins a 6.000 € relatives a actuacions de manteniment i 3 de fins a 15.000 € relatives a inversions, una actuació de cada import a cadascuna de les tres platges.

Tant l’alcalde com el regidor han volgut deixar clar que aquest procés participatiu ha estat una prova pilot, que servirà per trobar punts a millorar en propers processos d’aquest tipus. En concret, durant els dos dies de votacions s’han registrat 198 vots vàlids i 6 vots nuls, d’un cens de 4.870 persones. Una xifra, que segons l’alcalde del Vendrell, “es satisfactòria, tenint en compte que el procés s’ha fet en un temps relativament curt i que era la primera vegada que es tirava endavant una iniciativa d’aquest tipus”.

Les propostes seleccionades amb més vots, i que havien estat formulades per les associacions de veïns de les platges i validades pels tècnics municipals, seran les que l’Ajuntament del Vendrell s’ha compromès a dur a terme.

Pel que fa a inversió, les propostes guanyadores han estat:

-Sant Salvador: instal·lar un circuit d’aparells biosaludables i elements esportius (ubicació a determinar), amb 23 vots.

-Coma-ruga: instal·lar un circuit d’aparells biosaludables i elements esportius (ubicació a determinar), amb 38 vots.

-El Francàs: col·locar papereres, panells informatius i senyalitzar el barri, amb 26 vots.

 

I respecte a les propostes de manteniment, les guanyadores han estat:

-Sant Salvador: manteniment dels parcs infantils de l’Ermita i/o del c/Marinada, amb 19 vots.

-Coma-ruga: manteniment del pas subterrani per a vianants del carrer de l’Estació de Coma-ruga: il·luminar, sanejar parets i pintar-les, amb 79 vots.

-El Francàs: manteniment del pas per sota la via entre el c/Joan Puig i Ferreter i el Passeig Marítim Masia Blanca perquè no s’entolli l’aigua, amb 27 vots.        

 

El regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, ha lamentat un problema sorgit durant els dies de votacions en relació a la delimitació de l’àmbit amb dret a vot. Trillas ha explicat que el procés es va plantejar de manera que tant les actuacions a desenvolupar com els veïns i veïnes que podien votar corresponien a l’àmbit comprès entre la N-340 i les platges. De fet, també s’explicitava així en un mapa de l’apartat informatiu del procés participatiu del web municipal. Tot i això, el regidor ha demanat disculpes per si aquest punt no es va comunicar adequadament a tots els veïns dels barris marítims, en referència a unes 25 persones dels Masos que van acudir a votar i no estaven al cens.

El regidor ha afegit que es convocarà una reunió de valoració amb les associacions de veïns i que se’n trauran les conclusions sobre els aspectes positius i negatius del procés. Ferran Trillas ha agraït públicament l’esforç de tècnics municipals i de les associacions de veïns per la gran col·laboració per dur a terme una iniciativa pionera com aquesta.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell