11 22 rp proces participatiu webAquests propers divendres 25 i dissabte 26 de novembre els veïns majors de 16 anys empadronats a Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs (fins al 31 d’octubre de 2016) podran votar les propostes d’inversió i manteniment que desitgen per als seus barris.

S’arriba així al punt culminant del procés participatiu que es va acordar iniciar en el Ple del 24 de desembre de 2015, a proposta del Partit Popular, i que es reflecteix també amb una partida de 50.000 euros destinats a millores i inversions a les platges en el pressupost municipal del 2016. Una partida a la qual, recentment, s’hi van afegir també 20.000 euros per a millores de manteniment a les platges, fruit d’una modificació de crèdit aprovada el 25 d’octubre de 2016. El procés participatiu permetrà que els veïns i veïnes de les platges siguin, amb el seu vot, els qui decidiran els projectes i actuacions que es duran a terme amb aquests diners, sempre tenint en compte l’import màxim i la viabilitat tècnica dels projectes.

Durant el procés, les associacions de veïns de les platges han pogut formular propostes per ser votades pels ciutadans empadronats en aquests barris. Els tècnics municipals han validat les propostes presentades d’acord a la seva viabilitat tècnica i pressupostària i després, des de la Regidoria de Participació Ciutadana, s’ha confeccionat la relació de propostes a sotmetre a votació aquests propers divendres i dissabte, que es podrà consultar al web municipal. Algunes d’elles fan referència a la instal·lació d’aparells biosaludables i elements esportius, a millores de parcs i zones infantils, a condicionament de carrers i vials o a arranjament de pistes esportives, entre altres.

Finalment, l’Ajuntament del Vendrell executarà 6 actuacions: 3 de fins a 6.000 € relatives a actuacions de manteniment i 3 de fins a 15.000 € relatives a inversions, una actuació de cada import a cadascuna de les tres platges.

La votació serà presencial al Centre Cívic de Coma-ruga, de 9 h a 14 h i de 16 h a 20 h. Per fer-ho, s’haurà de presentar el DNI o el NIE. En el lloc de les votacions hi hauran butlletes que contindran totes les propostes definitives sotmeses al procés participatiu classificades per platges: Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs. Els votants hauran de marcar les butlletes triant dues propostes: 1 de fins a 6.000 € i 1 de fins a 15.000 €, sigui pel barri que sigui.

Un cop finalitzat el procés participatiu, s’iniciarà la tramitació administrativa per executar les propostes guanyadores.

En paraules de l’alcalde del Vendrell, aquest procés participatiu és també, alhora, una prova pilot per a futurs processos de pressupostos participatius al municipi. En aquest sentit, Martí Carnicer, ha destacat que aquesta experiència permetrà “veure com va i què és allò que cal millorar”. De la seva banda, el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, ha remarcat que el procés participatiu a les platges està resultant “molt positiu” i ha animat als ciutadans a votar aquests propers divendres i dissabte.



©2019 Ajuntament del Vendrell