11 09 signatura conveni creuroja caritas webL’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha signat la renovació dels convenis amb l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja al Baix Penedès i amb Càritas Parroquial del Vendrell per al recolzament social a famílies amb dificultats econòmiques i en risc d’exclusió social.

Concretament, la Creu Roja rep una subvenció de 27.000 euros, que representa un 75% del cost anual dels lots de suport social (lots d’alimentació de nadons i infants, bolquers i lots de neteja), dels quals unes 150 famílies del Vendrell en són beneficiàries (l’any 2016 s’han repartit 849 lots). L’altre 25% l’aporta Creu Roja.

I Càritas rep una subvenció de 78.000 euros per desenvolupar projectes de suport social i que queda desglossada de la manera següent:

- 10.000 € per al banc de roba Filigrana,

- 58.000 € per a la gestió del Centre de distribució d’aliments,

- i 10.000 € per a la recuperació de material, derivació d’estris de segona mà i servei de préstec d’aparells ortopèdics.

De mitjana mensual, unes 300 famílies del Vendrell són usuàries d’aquests serveis de Càritas.

Assumpció Soler, presidenta de Creu Roja Baix Penedès, i Joan Carles Guitart, president de Càritas del Vendrell, han agraït el suport de l’Ajuntament per poder tirar endavant aquests projectes de suport social i per poder fer front, també, a urgències derivades per la Regidoria de Serveis Socials com pot ser, per exemple, el pagament de rebuts de subministraments d’aigua i llum.

Tant l’alcalde com el regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, han destacat la importància de la col·laboració amb aquestes dues entitats per fer més fàcil el dia a dia en l’atenció de les famílies més necessitades del municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell