11 07 01 Setmana Apropa CulturaDel 24 al 30 doctubre webDes del passat mes de setembre, el Vendrell està adherit a Apropa Cultura, una porta a la inclusió que treballa per fer possible l’accessibilitat als principals equipaments culturals; que fomenta l’accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l’oci inclusiu, i que defensa una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones.

Els equipaments culturals que s’hi ha adherit en una primera fase són el Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals i el Museu Deu. I s’està treballant per fer extensiva aquesta adhesió a altres museus municipals i als que pertanyen a fundacions privades.

Del 24 al 30 d’octubre es va celebrar la Setmana Apropa Cultura i el Vendrell hi va participar amb dues activitats culturals. Per una banda, amb l’obra de teatre Caiguts del cel, que es va representar el 28 d’octubre, al Tàg. I, per una altra banda, el concert dedicat a la relació entre Casals i Granados del 30 d’octubre, a l’Auditori Pau Casals. Aprofitant, l’ocasió els artistes i els intèrprets van dedicar unes frases per definir la importància del teatre i la música a l’hora de formar les persones i per a una cultura de la pau i germanor.

Fora d’aquesta setmana, des que el Vendrell es va adherir a Apropa Cultura i fins al final d’any, quaranta persones derivades pel Centre de dia, l’Associació Trèvol i la Fundació Santa Teresa ja han gaudit o tenen reservat l’accés a obres de teatre i a concerts. Les entitats socials poden fer la reserva d’entrades fins a deu dies abans dels espectacles programats, a través del web www.apropacultura.cat (enllaç als espectacles del Vendrell: https://goo.gl/n3QJOr).

La voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell és continuar treballant per apropar la cultura i l’oci a tothom, sense cap tipus de barreres. En aquest sentit, properament, es presentarà la programació del 2017 de les activitats incloses a Apropa Cultura dels diferents equipaments culturals del municipi adherits.



©2019 Ajuntament del Vendrell