11 07 BrossawEl Cicle de Tardor a l’Auditori Pau Casals continua aquest proper diumenge 13 de novembre a les 12 del migdia amb una proposta del Brossa Quartet de Corda, formació resident a l’Auditori, en la que incorpora la participació del poeta Josep Pedrals.

El Brossa Quartet de corda, a la manera d'un partit de futbol, convidarà al “terreny de joc” al reconegut multipoeta Josep Pedrals per tal de contrastar, i a la vegada fer més entenedora, diverses músiques del segle XX i XXI escrites per a quartet de corda. Músiques trencadores, líriques, belles, humorístiques i estranyes que sonaran amb rimes assonants, consonants i dissonants. Una interacció que, sens dubte, farà parlar. Al poeta, si més no.

En aquesta proposta musical, podrem sentir, entre d’altres Tres peces per a quartet de corda d’Stravinski, Oración del Torero de Turina o el Quartet de corda núm.3 de M. Nýman.

El Brossa Quartet de Corda ha mantingut una activitat constant des del 2004 fins l’actualitat, participant intensament en la vida cultural i musical del país, oferint creacions i participant en multitud de festivals i cicles de concerts. Buscant sempre diàleg entre les diverses disciplines artístiques i estils musicals, la trajectòria del quartet s’ha basat en la revisió de la música clàssica amb una nova mirada, el compromís amb la música contemporània i amb la creació pròpia de músiques de gran transversalitat. Des del 2014 és formació estable resident a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

D’altra banda, Josep Pedrals es dedica a dur la poesia als escenaris, treballant sobretot la sonoritat i la corporeïtat del vers. Ha treballat en la divulgació de la poesia i dóna conferències i cursos sobre temes de poètica, prosòdia i oralitat en escoles, instituts i universitats d’arreu del món.



©2019 Ajuntament del Vendrell