11 07 Expo milió anyswDins dels actes de la 21a Setmana de la Ciència, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració del Museu Deu, ha programat l’exposició “Europa fa 1 milió d’anys”, que té com a objectiu traslladar el visitant als orígens de la vida al planeta terra. L’exposició s’inaugurarà el dia 11 de novembre, a les 18 h, al Museu Deu i romandrà oberta fins al 27 de novembre.

La mostra ha estat elaborada i gestionada per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), un institut de recerca sobre Prehistòria i Evolució Humana del sistema CERCA de la Generalitat, vinculat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i amb conveni amb la Diputació de Tarragona.

L’exposició mostra la fauna i la flora del nostre territori durant el Plistocè Mitjà. A través de plafons i reproduccions, s’ensenya com es van configurar progressivament els actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques.

D’aquesta manera, el visitant podrà conèixer com era el continent europeu fa un milió d’anys, un territori en el qual convivien animals, ara mítics, com el tigre dents de sabre, amb l’Homo antecessor, en un ecosistema semblant a l’actual sabana africana. A banda de recreacions de paisatges de l’època i grans escenografies, el visitant també podrà observar les reproduccions a escala d’un Homotherium latidens, un gran felí, i de dos Homo antecessor, entre d’altres.

Així mateix, els organitzadors de l’exposició ofereixen també, sense cap cost, la possibilitat de fer visites guiades a l’exposició per a grups d’escolars.

Si hi ha escoles o instituts interessats en fer alguna d’aquestes visites, ho poden sol·licitar a la següent adreça electrònica: arqueologia@elvendrell.net, o al telèfon 977 66 56 84 (en horari de matins) per concretar dia i hora.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell