10 27 do biblioteca webLa Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell participarà per quart any en el projecte “Biblioteques amb DO”, una iniciativa que té com a objectiu principal el de difondre la relació existent entre les lletres i el món del vi. Cadascun dels mesos de l’any es dedica a un dels territoris vinícoles de Catalunya, organitzant-se diverses activitats des de les biblioteques de la zona geogràfica en qüestió.

Com en les edicions anteriors, des de la biblioteca vendrellenca s’ha dissenyat un variat programa d’activitats orientades a tot tipus d’usuaris. En cada edició hi ha hagut un tema comú en torn del qual totes les biblioteques del territori han organitzat les seves propostes, i enguany aquest tema serà el dels “Oficis del vi”.

L’estrena del programa tindrà lloc el dimarts dia 8 de novembre a les 17.30 hores, amb “Tic tac plic plic plac”, activitat infantil destinada als nadons d’1 a 3 anys que anirà a càrrec de Sandra Rossi. Un dia després, el dimecres dia 9 a les 19h., l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès (situat al Camí de Tomoví, 30) acollirà una tertúlia literària dedicada a l’obra El carro del vi, en el marc del centenari de la mort de Ramon Ramon i Vidales, el seu autor. La sessió inclou una mostra documental de l’obra a càrrec de Nativitat Castejón, directora de l’equipament.

El divendres dia 11, a les 19h., la Sala Polivalent de la Biblioteca acollirà la conferència L’ofici dels boters, a càrrec de Belén Alcón i Xavier Inglès, amb moderació d’Anna Sabanès i participació de Gerard Jané, responsable del celler Jané Ventura.

Dijous dia 17 i divendres dia 18, a les 20.30h., es representarà l’obra El carro del vi, amb direcció d’Hermini Caballero i Ció Pallarès i adaptació de Maria Ramon i Neus Oliveras. I una setmana després, divendres 25 a les 19 hores, la Biblioteca acollirà una conversa oberta a l’entorn del món del vi entre Francesc Ferré, responsable del Celler Frisach i Josep Maria Llasat, del Celler Barthomeus.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca, excepte per a la que se celebrarà el del dimecres dia 9 a l’Arxiu Comarcal.

El programa d’activitats es completa amb una mostra de vins de cellers del Baix Penedès i l’exposició de materials relacionats amb el món del vi i els boters. També, durant tot el mes, els usuaris decidiran amb els seus vots, tant presencials com a través de la pàgina de facebook de la Biblioteca, una de les fotografies guanyadores del concurs de fotografia #vinstagrampenedès2016 entre les 20 seleccionades com a finalistes pel jurat del concurs.



©2019 Ajuntament del Vendrell