10 24 Jordi CamellwDins del Cicle de Tardor a l’Auditori Pau Casals, el proper 30 d’octubre, a les 12 del migdia, es commemorarà el 140è aniversari del naixement de Pau Casals i el centenari de la mort d’Enric Granados amb un concert de la soprano Ofèlia Sala i el pianista Jordi Camell. Un concert que, a més, clourà les activitats del Mes Pau Casals, organitzat per l’Associació Musical Pau Casals.

Pau Casals i Enric Granados es van conèixer a Barcelona al 1891. Granados, deu anys més gran que Casals, es va convertir musicalment en el seu millor amic i, en l’aspecte personal, fou com un germà gran. La seva amistat va durar fins la prematura mort de Granados, vint anys després.

El proper diumenge es podrà reviure aquesta relació entre Pau Casals i Enric Granados amb un concert on s’interpretaran obres d’ambdós músics i compositors, de la mà de la soprano Ofèlia Sala i el pianista de Llorenç del Penedès, Jordi Camell. Quatre cançons amb textos catalans, Canciones amatorias o La maja y el ruiseñor de Granados s’enllaçaran amb el Cicle de Cançons Catalanes per a veu i piano o el Prélude en Do Major per a piano sol del mestre vendrellenc Pau Casals, entre d’altres.

Ofèlia Sala, una soprano amb una gran trajectòria internacional, amb actuacions a les sales de referència mundial com el Metropolitan Opera House de Nova York, el Lyric Opera Chicago o el Teatro dell Scala de Milà, serà l’encarregada de la interpretació lírica del concert, mentre que el conegut pianista, coneixedor i gran interpretador de les obres de Pau Casals posarà les seves mans al servei de les peces dels dos mestres catalans.



©2019 Ajuntament del Vendrell