10 03 rp fira medi ambient2wLa Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals ha presentat un programa d’activitats que durà a terme durant els dies de la Fira de Santa Teresa per difondre la tasca de recuperació de l’espai natural de les Madrigueres. La regidora de l’àrea, Eva Mata, ha explicat que, aprofitant l’afluència de públic durant els dies de fira, s’ha buscat un espai cèntric com la Plaça del Tívoli per acollir aquest conjunt d’activitats divulgatives.

Un dels protagonistes de l’espai serà un aguait, també conegut com a hide, que a partir de la propera setmana s’instal·larà de forma definitiva a les Madrigueres. Durant els dies de Fira, els visitants podran entrar en aquesta instal·lació pensada per observar la fauna sense molestar-la ni ser vist, i que a més, aquests dies incorporarà una televisió amb un vídeo divulgatiu sobre els espais naturals del Vendrell. L’aguait tindrà unes mides de 5.5m x 4.5m.

D’altra banda, el divendres 14 d’octubre, a les 19h, s’oferirà la xerrada “La custòdia del territori per impulsar l’economia verda”, a càrrec d’Anna Subirana, responsable de comunicació de la Xarxa de Custòdia del Territori. Per acabar la jornada, a les 20h, un grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals oferirà un tast musical.

El dissabte 15 d’octubre, de 10 a 13h, la plaça del Tívoli acollirà un taller de construcció de caixes niu per a ratpenats a càrrec del GEVEN-Grup Ecologista del Vendrell i del Baix Penedès. L’activitat és apta per a tots els públics tot i que els menors de 10 anys han d’anar acompanyats d’un adult. La regidora de Medi Ambient, Eva Mata, ha explicat que properament es farà una jornada per instal·lar aquestes gàbies a les Madrigueres, ja que la voluntat és augmentar la colònia de ratpenats que hi ha a la zona. Un dels objectius d’aquesta mesura és que amb l’increment de ratpenats es redueixi el nombre de mosquits en aquest indret, ja que aquests animals en són depredadors.

Dissabte a la tarda, de les 17h a les 19h, i també diumenge al matí, de 10.30h a 12.30h, i a la tarda, de 17h a 19h, es durà a terme un taller que permetrà a petits i grans podran personalitzar una bossa estampant-hi logotips de les Madrigueres o ocells, entre altres motius.

Els dies de fira a la plaça del Tívoli també hi haurà una petita mostra de plantes dunars. Així mateix, està prevista la presència de dos informadors ambientals, que completaran la tasca divulgativa oferint informació sobre les Madrigueres.



©2019 Ajuntament del Vendrell