10 03 RefugiatswEl proper divendres 7 d’octubre, a les 20h, la Sala del Portal del Pardo acollirà la inauguració de l’exposició fotogràfica “Refugiats, l’odissea cap a Europa”. La mostra presenta una selecció de fotografies de Sergi Càmara, figura emergent de la fotografia documental a Catalunya, que retraten la perillosa i llarga ruta cap a Europa de molts refugiats de procedència diversa, i el camí que han d’emprendre a la recerca d’una nova vida lluny de la guerra.

Amb les imatges es pot visualitzar gran part del camí que han recorregut milers de refugiats que fugen amb determinació de la barbàrie i el caos, patint tota mena de riscos. El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l’èxode de refugiats: les illes gregues de Lesbos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d’entrada d’Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla.
Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s’amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l’espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren, el testimoniatge de les famílies. També s’hi pot veure la tasca de l’ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar.
Aquesta exposició itinerant és una iniciativa del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, amb la col·laboració del Palau Robert, per sensibilitzar l’opinió pública catalana sobre el tema dels refugiats, coincidint amb la conjuntura actual en què arriben a Catalunya un contingent de persones refugiades. El Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, creat pel Govern de Catalunya per facilitar l’acollida dels refugiats, està format per actors catalans públics i privats que treballen en aquest àmbit.

L’exposició es podrà visitar fins al dijous 27 d’octubre del 2016. Els horaris per visitar-la són els següents: de dimarts a divendres de les 17 h a les 20 h; dissabtes de les 11 h a les 14 h i de les 17 h a les 20 h i diumenges de les 11h a les 14h. El dilluns la sala està tancada.



©2019 Ajuntament del Vendrell