10 03 fotoclubdelecturawEl Club de Lectura més antic de la província de Tarragona, el de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, també ha donat el tret de sortida a un nou curs. Una nova edició que serà, a més a més, molt especial, ja que enguany compleix els 15 anys de lectures, tertúlies i activitats.

La solidesa del Club va quedar palesa dimecres, en l’acte de presentació de la nova temporada, amb una assistència de gairebé 70 persones. Durant aquests 15 anys, els objectius claus del club han estat els mateixos: fomentar l’hàbit lector entre el públic adult, contribuir a l’enriquiment de les persones a través de la lectura, i proporcionar una activitat cultural i de lleure al municipi. Per a fer-ho, es manté la mateixa dinàmica de funcionament, basada en la trobada mensual dels seus participants amb la finalitat d’intercanviar comentaris sobre un llibre prèviament determinat. A més de l’aprofundiment en les lectures seleccionades, el Club ha incorporat també, des dels seus inicis, activitats paral·leles, com ara trobades amb autors o sortides literàries.

Des de la seva estrena, el Club de Lectura vendrellenc ha estat coordinat per la professora Neus Oliveras, qui actua també com a moderadora de les sessions i participa en la selecció de les lectures a treballar. La Biblioteca, a més de confeccionar la programació de cada any, actua elaborant les guies de lectura dels diferents autors proposats, proporciona els llibres als membres del Club i s’encarrega de totes les tasques organitzatives.

En la selecció de lectures es busca que hi hagi varietat de temàtiques i tipologies sota paràmetres de qualitat. En aquest sentit, tot i que el gènere predominant és el de la novel·la, també s’inclouen obres poètiques o teatrals, a més de fomentar la relació de la literatura amb altres àmbits, com el de l’art, el cinema o altres.

Aquest també és el segon any que la Biblioteca del Vendrell participa en el projecte “Llegir teatre” amb la col·laboració del Servei de Biblioteques, el Teatre Nacional i Arola Editors, per promoure la lectura de textos teatrals, incrementar els fons sobre dramatúrgia a les biblioteques públiques de Catalunya i crear espectadors més formats en el fet teatral.

La celebració dels 15 anys de funcionament del Club farà que es busqui que el d’enguany sigui un curs especial. L’acte de presentació de dimecres passat va servir per donar a conèixer la programació del primer semestre, fins al gener. Les lectures previstes seran “La vida sense Sara Amat” de Pep Puig (octubre), “La fortuna de Sílvia” de Josep Maria de Sagarra, “Les pereres fan la flor blanca” de Gerbrand Bakker (desembre) i “La veritat sobre el cas Harry Quebert” de Joël Dicker (gener).

Totes les sessions són a les 19.30 hores a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell i són obertes a tothom.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell