09 28 Presentació actes ceràmicawEl Vendrell torna, un octubre més, a potenciar els seus vincles amb la ceràmica i a posicionar-la com un referent de la cultura al municipi. Enguany, i dins dels actes paral·lels a l’exposició dels guanyadors de la VIII Biennal Internacional de Ceràmica, s’han organitzat diverses activitats que reforcen el treball constant que es duu a terme durant tot l’any per promocionar aquest art.

Uns esforços que, en paraules de la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, “cada vegada es veuen més recompensats amb una major projecció i ressò exterior, com ho demostra la participació del Vendrell en el 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica, celebrat recentment a Barcelona”.

La primera de les activitats programades tindrà lloc aquest mateix divendres 30 de setembre, a les 17:30h, quan s’inaugurarà l’exposició col·lectiva 'La ceràmica i el te' a la Galeria Camil·la Pérez Salvà del Vendrell (Plaça de les Garrofes, 4). Una mostra en la què hi participen Eli Moretó, Yukiko Murata, Mercè Rius i Camil·la Pérez Salvà i que presentarà al públic bols, tasses, teteres i altres recipients dissenyats per gaudir del te. Peces úniques i útils amb aquell valor afegit que té tot allò que porta l’empremta personal de l’autor.

També aquest mateix divendres, a les 18.30h, la Sala del Portal del Pardo acollirà la inauguració de l'exposició dels guanyadors de la VIII Biennal de Ceràmica, que van ser Xi Liu, de Shanghai (Xina), primer premi per l’obra Nirvana núm. 2; Thérèse Lebrun, de Grez Doiceau (Bèlgica), segon premi per l’obra Concrecions i Juan Ortí García, de Torrent (València), tercer premi per l’obra Sense títol.


L’exposició anirà acompanyada per un catàleg que inclou il·lustracions i l’anàlisi de les tres obres, que ha estat editat des de la Regidoria de Cultura en català, castellà i anglès, i es pot adquirir a la mateixa sala d’exposicions del Portal del Pardo. Un volum editat amb un treball acurat de fotografia i textos, que també es planteja com un document de difusió internacional del certamen vendrellenc.

Les obres dels tres guanyadors estaran exposades a la Sala Portal del Pardo fins al 30 d’octubre.

De forma paral·lela, aquest proper cap de setmana s’ofereixen uns tallers de ceràmica a l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa a càrrec dels darrers tres guanyadors de la Biennal de Ceràmica sota el títol “3x3 Ceràmics. 3 ceramistes, 3 tallers.

La xinesa Xi Liu exposarà la seva obra, parlarà sobre la història i el disseny de Blanc i Blau a la Xina. També farà una demostració del seu estil pintant i interactuant amb el públic.

La belga Thérèse Lebrun està especialitzada en el treball de paper-porcellana. Durant aquest taller, ensenyarà com preparar la pasta de paper-porcellana i parlarà de les diferents propietats tècniques que la presència de paper aporta a l’argila. Thérèse ho posarà en paral·lel amb la seva experiència i amb demostracions de les diverses etapes de la seva obra.

Les escultures del valencià Juan Ortí posseeixen trets arquitectònics en què predomina la figura cilíndrica. El ceramista explicarà el torn escultòric i les tècniques que utilitza. El taller s’acabarà amb una demostració.



©2019 Ajuntament del Vendrell