09 28 Cultura Urbana grafitwLa 6a edició de la jornada de Cultura Urbana del Vendrell va tenir lloc el passat cap de setmana amb gran èxit de participació i públic i convertint-se en la més internacional de totes. La competició de Break i QUEEN SWEET16 va portar participants i jutges de França, Itàlia, Portugal, Ucraïna, Bulgaria, d’arreu de l’Estat Espanyol i dels Estats Units i el Japó. La jornada es va repartir en dos punts de la vila.

El concurs de grafits es va realitzar al barri de Mas d’en Gual, en concret, a les parets de l’escola Mestral. Més d’una quinzena de grafiters arribats de tot el Principat van deixar el seu art a les parets del passeig del davant de la pista de l’antiga Marta Mata. El jurat compost per Pablo AD (artista i dibuixant), Eulàlia Ferré (dissenyadora de Digimp) i Antonio Rodríguez ( representant de l’Associació de Veïns de Mas d’en Gual) van escollir com a guanyadors els grafits de Loug de Barcelona, Coke de Vilafranca del Penedès i Sendo Suau de Vilanova i la Geltrú.

L’altra part important de la jornada va tenir lloc a la plaça Nova durant tota la tarda i fins a les 10 de la nit. Allí es van realitzar les competicions de Break, QUEEN SWEET16 i batalla de galls (MC’s). Al llarg de la vetllada es va omplir de joves i gent encuriosida per l’altíssim nivell de competició en aquesta edició del Cultura Urbana.

La guanyadora del QUEEN SWEET16 SPAIN, i per tant, amb dret a participar a la competició europea de Leipzig (Alemanya 2017) ha estat la Bgirl San Andrea de França. Dels 70 Bboyings participants del break 2x2 els guanyadors van ser Flexible Flav ( Espanya / Itàlia).

La batalla de galls (MC’s) va servir per cloure aquesta important jornada al cor del Vendrell. Dels 15 “galls” participants, el “gall” amb més “esperons” va ser Nay Raps del Vendrell. L’organització vol fer un agraïment especial als jutges del la batalla de “galls”: Giss (Product Manager Dualititc Studio), Erwan i Jaleo.

Les jornades han estat organitzades des de la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell amb la col·laboració del Pla de Barris i el Col·lectiu Breakers del Vendrell. Tots ells han destacat l’alt nivell dels participants i la internacionalitat dels mateixos. Després d’aquesta edició el certamen anual de Cultura Urbana es posiciona com una de les jornades més importants d’aquest àmbit a nivell nacional.



©2019 Ajuntament del Vendrell