09 20 arte azul webEl proper diumenge 25 de setembre es clausurarà l’exposició “Arte Azul” de l’artista Pablo Ariel Descalzo, que ha ocupat la sala d’exposicions temporals del Museu Deu durant 71 dies i que ha estat visitada per 903 persones.

Al llarg d’aquest temps s’han organitzat altres activitats paral·leles com ara el taller per a infants “Pintem en blau”, que va comptar amb la col·laboració de l’artista i que va tenir una molt bona acollida entre els més petits. L’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa, Casals de Cunit i el Casal Social del Vendrell, entre moltes d’altres entitats i particulars, han visitat l’exposició.

“Arte Azul” es va inaugurar el passat 15 de juliol i abans de la seva presentació ja va despertar l’atenció del públic. Molta gent havia sentit a parlar de “l’artista del boli”, tot i que encara no coneixien la seva obra.

Pablo Ariel Descalzo va néixer l’any 1975 a Buenos Aires (Argentina) i des de l’any 2006 viu al Vendrell. Els seus estudis d’arquitectura i la manera que té de copsar la realitat el van portar fins al dibuix. La mostra consta de 56 dibuixos, compresos entre l’any 2014 fins a l’actualitat, i esdevé impactant per a l’espectador contemplar l’evolució tècnica d’aquest artista només en dos anys.

Infinites tonalitats de color blau creen el volum sobre el paper blanc, la pressió del seu traç varia per tal d’aconseguir el to desitjat; d’altra banda, es deixa influenciar per altres tècniques que van des de la fotografia fins al gravat. Tot plegat, és una combinació perfecta per sorprendre el visitant.

Pablo Ariel Descalzo ha pogut donat a conèixer la seva obra i ha aconseguit impactar el públic del Museu Deu. És probable que se’l continuï coneixent com “l’artista del boli “, però molts ja veuen en ell un gran artista contemporani, que de ben segur té moltes sorpreses guardades.



©2019 Ajuntament del Vendrell