marina Rossell fenosawCom a part de l'exposició " Picasso i Fenosa, una amistat" que s’exhibeix des del passat 18 de juny i fins al 6 de novembre al Musée d’Art Contemporaine de Baie-Saint-Paul (Québec), el passat dissabte 17 de setembre la cantant Marina Rossell va oferir un concert en aquest equipament cultural.

Aquesta era la darrera actuació de la gira canadenca de Rossell, en què ha presentat una selecció del seu ric repertori que inclou algunes parts de l'àlbum "Clàssics catalans" (2008) les últimes "Cançons de Resistència" (2015) i "Marina canta Moustaki" (2011-2014), la trilogia que ha dedicat al seu gran amic desaparegut.

El concert del passat dissabte, de caire intimista, va comptar amb la col·laboració del Cercle Català de Cultura del Quebec i Mitjans de Comunicació en Filologia Catalana per la Universitat de Mont-real.

Durant l’acte, la cantautora va exercir també d’ambaixadora del Vendrell -vila a la què la uneixen molts records d’infantesa i joventut- i d’un dels seus personatges il·lustres, l’escultor Apel·les Fenosa. Marina Rossell va llegir una carta de l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, en què mostrava l’honor i l’orgull que representa per a la vila aquesta primera exposició de Fenosa en un museu de l’altra banda de l’oceà, i per a qui va reclamar un major reconeixement internacional.

En la carta, l’alcalde explicava als assistents com Apel·les Fenosa i la seva esposa Nicole eren persones molt properes als habitants de la vila i molta gent els apreciava i en aquest sentit va fer referència a l’any 1984, quan el Vendrell li va retre un emotiu homenatge amb exposicions, conferències i un concert amb l’Orfeó i Marina Rossell, per després nomenar-lo Fill adoptiu i entregar-li la Insígnia d’Or de la ciutat.

La mostra “FENOSA-PICASSO, UNE AMITIÉ” és la primera de Fenosa en un museu americà. Els anys 1960 i 1961, havia exposat a Nova York, a la coneguda galeria Paul Rosemberg, però mai havia fet una mostra individual en un museu, donada la dificultat de transportar obres de grans dimensions. Fins el 6 de novembre s’exposen més d’un centenar d’obres, amb escultures, dibuixos i obres de Picasso, així com de Cocteau, Eluard, Tzara i Coco Chanel.



©2019 Ajuntament del Vendrell