09 14 rp dades atur webAl mes de agost de 2016, la xifra de persones a l’atur al Vendrell és de 3.188, que comparat amb el mateix mes de l'any 2015 representa un descens de 367 aturats menys. Amb aquestes xifres es continua la tendència positiva de la reducció de l’atur iniciada des del final del 2013.

Un any més, el regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha exposat que “tot i que la xifra d’atur a escala local i comarcal presenta una tendència positiva, no podem parlar d’una autèntica recuperació laboral a causa de la precarietat i perquè tenim pendent consolidar altres sectors econòmics que garanteixin major estabilitat a l’ocupació.”

En aquest sentit, tot i que s’ha reduït en els darrers anys, la taxa d’atur encara és alta, d’un 20%, i, a més, la contractació manté una elevada temporalitat, fet que no ajuda a la planificació de les famílies. A més, la contractació temporal s’ha incrementat passant a un 90%, i d’aquest tipus de contractes el 50% no superen els tres mesos i el 31% són d’un màxim d’un mes.


Per tant, davant d’aquesta situació, es manté la necessitat de canviar el model econòmic del municipi i de la comarca, el qual està molt basat en el sector serveis i amb una concentració de la activitat durant la temporada turística d’estiu.

D’altra banda, també es mantenen algunes dades preocupants com són que el 33% de persones aturades fa més de dos anys que estan en aquesta situació, que més de la meitat dels aturats ja no reben cap tipus de prestació i que les persones més afectades són les d’edat avançada i les que tenen una baixa formació acadèmica.


Per fer front a aquesta situació, les administracions mantenen polítiques actives a través de plans d’ocupació. També s’està treballant per captar noves inversions per diversificar l’activitat econòmica. Kenneth Martínez ha explicat que hi ha un projecte de Missió Inversa per a la implantació d’empreses auxiliars del sector de l’automoció.


I per facilitar aquesta implantació industrial a la comarca, el regidor d’Ocupació, que també ho és d’Educació, ha valorat molt positivament l’oferta de Formació Professional Dual de Robòtica (Industrial) de l’institut Andreu Nin, en col·laboració amb Saint Gobain Cristalería, en què els alumnes es formaran també com a treballadors. Kenneth Martínez ha posat posat de relleu que “d’aquesta manera, tindrem més professionals qualificats a la comarca, que és un dels factors que cerquen les indústries a l’hora d’instal·lar-se en un territori”.

 


©2019 Ajuntament del Vendrell