09 12 inici curs1 webEn aquest nou curs escolar 2016-2017, un total de 6.490 alumnes de primària, secundària i secundària postobligatòria estudiaran als centres públics i concertat del Vendrell. Respecte al curs anterior, representen una disminució de 34 alumnes, fet que trenca la tendència de creixement des del curs 2000-2001.

Cal dir, però, que aquest descens s’ha concentrat a primària, amb un centenar d’alumnes menys; en canvi, a secundària hi ha hagut un increment d’una cinquantena d’alumnes. A més, uns 330 alumnes han començat a les escoles bressol municipals, amb un lleuger increment respecte a la matrícula del curs passat. Sobre les ràtios, globalment, entre P3 i P4 estan per sota del que marca la Generalitat (25 alumnes per aula). La previsió és que, en els propers anys, la ràtio en el conjunt de la primària es vagi reduint. I pel que fa a secundària, l’augment d’alumnes previst podrà ser absorbit perquè els tres instituts tenen capacitat per obrir més aules.

El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha explicat que aquest curs s’ha obert un nou servei, una Aula Integral de Suport (AIS), per atendre alumnes de cicle superior de primària i de primer cicle d’ESO amb lleus deficiències psíquiques i conductuals, amb l’objectiu d’ajudar-los a finalitzar els estudis obligatoris i evitar el seu fracàs escolar.

D’altra banda, a l’institut Andreu Nin hi ha dues noves ofertes de Formació Professional Dual, una d’Esports i una de Robòtica. Aquesta última està emmarcada en formació industrial i es desenvolupa en col·laboració amb Saint Gobain Cristalería. En els dos casos els alumnes es formen al centre educatiu i en la realitat laboral, cosa que proporcionarà nous tècnics qualificats a la comarca per tal de facilitar la captació de noves indústries al nostre territori.

Kenneth Martínez ha valorat positivament aquest inici de curs i manté el compromís del govern municipal “de continuar treballant per assolir el nostre objectiu de millora educativa al municipi”.



©2019 Ajuntament del Vendrell