09 11 ofrena tomba pau casals 11S 1 webEl diumenge 11 de setembre, al matí, al cementiri del Vendrell, es va dur a terme la tradicional ofrena floral a la tomba de Pau Casals. Mig centenar d'entitats, institucions i diversos col·lectius, així com ciutadans a títol individual, van prendre part en aquest acte, on el record cap als valors humans del Mestre Pau Casals ha estat el fil conductor.

 

En aquest sentit, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, en el seu parlament, va fer una crida a la construcció d’una societat més justa i solidària. Carnicer també va fer referència al drama dels refugiats demanant que no hi hagi com a única resposta l’aixecament de murs.


La glossa institucional va anar a càrrec de la vendrellenca Gemma Ventura, periodista. L'acte institucional va continuar amb un breu concert d’una alumna de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, que va incloure El Cant dels Ocells. Es va finalitzar amb la interpretació de l'Himne Nacional de Catalunya.

A la tarda, a la Rambla, es va fer una ballada de sardanes a càrrec de Ressò dels Dansaries del Penedès, organitzada pels Dansaires del Penedès i el Foment Sardanista Vendrellenc. El dia abans, dissabte 10 de setembre, va tenir lloc la Ruta Guimerà amb un itinerari literari pel Vendrell i una visita al Museu Àngel Guimerà.

Parlament de l'alcalde

Glossa

 ©2019 Ajuntament del Vendrell