09 02 platja sant salvador webLa regidora de Turisme, Eva M. Serramià, ha fet un balanç positiu sobre l’ocupació turística d’aquest estiu al municipi.

Pel que fa a les segones residències, s’ha mantingut la punta de població de 140.000 habitants en les setmanes de màxima ocupació. I en establiments turístics, s’ha millorat entre un i dos punts, sobretot el mes d’agost, arribant a un 93% als hotels i a una plena ocupació en els apartaments.

Eva M. Serramià ha explicat que aquestes bones dades es poden explicar per diferents factors: per un cert repunt econòmic que permet a més famílies poder fer una petita escapada; per la inestabilitat política en països de la conca mediterrània que són competència com a destinació turística, i per la proposta continuada d’activitats culturals, festives, gastronòmiques, esportives, entre d’altres, que aporten qualitat a la nostra oferta turística de caire familiar.

Respecte a la procedència dels turistes, majoritàriament són de la resta Catalunya i de l’estat espanyol. Els segueixen els francesos, que es mantenen i, a més, aquest any han incrementat la seva presència. També hi ha afluència d’holandesos, belgues, alemanys i anglesos. El turisme rus ha seguit la mateixa tendència que l’any passat amb molt poca presència.

La regidora de Turisme ha tornat a posar de relleu que es continua treballant per desestacionalitzar l’activitat turística del Vendrell amb una oferta de nous productes per visitar el nucli i les platges tot l’any, “ja que el clima privilegiat que tenim ens ho permet”.



©2019 Ajuntament del Vendrell