08 31 Roba Estesa webLa 28a edició de Música a la Vila del Vendrell clourà el proper dimecres 31 d’agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli, amb la darrera actuació que anirà a càrrec del grup femení Roba Estesa, guanyador del Concurs Sons de la Fira Mediterrània de Manresa de l’any 2015. Ja és una constant que en les darreres edicions d’aquest certamen vendrellenc hi actuïn els guanyadors del Concurs Sons, responent a la voluntat dels organitzadors de mostrar aquelles formacions noves, de prestigi i reconegudes.

Aquesta formació, integrada per Alba Magriñà (bateria i percussions), Anna Sardà (baix, violoncel i veus), Clara Colom (acordió diatònic i veus), Clàudia García-Albea (violí i veus), Gemma Polo (veus) i Neus Pagès (guitarres i veus), és un projecte musical que té com a un dels seus objectius l’actualització de cançons tradicionals del nostre territori aportant-ne una nova visió tant de la lletra com de la música.

Es serveixen d’instruments i veus per compartir els valors d’aquesta herència. Parlen de la igualtat, la revolució, l’estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat…; en definitiva, parlen d’un sentiment i és així com volen que arribi a la gent.

Descalces és el nom del seu primer disc, fruit del primer premi obtingut al concurs Sons de la Mediterrània 2015. Es tracta d’una declaració d’intencions en forma de música i cançó. Unes intencions que es canten des del camp i la tradició, des de la lluita i la festa i, com no pot ser d’una altra manera, des de la dona. Aquest primer disc vol donar veu a aquells tabús que s’imposen i brindar pel què les posa calentes i contentes, un estil que els hi agrada anomenar “folk calentó”.

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, situat a la mateixa plaça del Tívoli.



©2019 Ajuntament del Vendrell