08 26 simulacre platges01 webUna de les exigències de la certificació mediambiental ISO 14001:2004 de les platges és fer un simulacre per avaluar la preparació per fer front a una situació concreta.

Avui al matí, a la platja de Sant Salvador, a la desembocadura de la Riera de la Bisbal, s’ha realitzat un simulacre en temps real total, avisat i simple hauria fet un vessament d’aigües residuals a la llera de la riera per una avaria a l’estació de bombament.

Hi han participat les regidories de Platges, de Medi Ambient i de Governació (Policia Municipal i Protecció Civil), l’empresa del servei de neteja de platges (FCC) i el servei de vigilància i salvament de platges (Los Rescatadores SL).

Un cop rebut l’avís de la incidència simulada s’ha activat el protocol d’actuació per acotar la zona afectada per tal de restringir-ne l’accés, valorar l’afectació i fer assistència sanitària a possibles persones afectades. El resultat del simulacre ha estat que no hi ha hagut afectació a la zona de bany perquè el vessament no ha arribat al mar, que no s’ha produït abocament de residus sòlids i que la quantitat vessada de líquids ha estat absorbida pel terreny. Un cop comprovat el bon estat de la zona de bany, s’ha procedit a l’obertura de la platja i a la retirada dels mitjans desplegats.

El regidor de Platges, Josep Marrasé, ha fet una valoració positiva ja que “amb aquest simulacre, a part de donar compliment a una de les exigències de la certificació ISO, es comprova l’eficàcia i l’eficiència dels procediments operatius davant d’un fet advers per tal d’estar preparats per fer front a un cas real”.



©2019 Ajuntament del Vendrell