08 10 Cobla Catalana dels Sons EssencialswLa 28a edició de Música a la Vila del Vendrell presentarà el proper dimecres 17 d’agost, a les 22h, a la plaça del Tívoli, la Cobla Catalana dels Sons Essencials, un dels projectes més versàtils d’en Marcel Casellas, presentant el seu tercer treball que porta per nom L’aloja.

La Cobla Catalana dels Sons Essencials està integrada per Marcel Casellas (contrabaix, pandero i direcció), Heura Gaya (veu), Jordi Campos (tible, barítona i saxo), Alfons Rojo (guitarra), Toni Rocosa (tenora i clarinet), Pep Moliné (fiscorn i trombó), Pere Olivé (percussions), Joan Moliner (flabiol i tamborí), Ivó Oller (trompeta) i Xarli Olivé (bateria).

Aquesta àmplia formació presenta melodies, timbres i ritmes de la terra en un format de rabiosa actualitat i d’improvisació ètnica. Juguen amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jazz, que es posen al servei dels gèneres més genuïns com el contrapàs, la sardana, la jota, el ball pla i els rebatuts coixos. Aquests són el punt de partida per a la fantasia de la cobla i dels seus solistes, amb un repertori que arrenca de la tradició.

L'aloja és el seu tercer treball, on els ritmes de la terra són el plat principal: contrapàs, sardana, jota, ball pla i rebatuts coixos conviuen amb la rumba, el fandango i les seguidilles. Sonen els vents d'una cobla, però amb tractaments mediterranis, ritmes ètnics, gèneres de la terra passats per un sedàs d'arrel fusió.

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, situat a la mateixa plaça del Tívoli.



©2019 Ajuntament del Vendrell